MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 28. 04. 2017.

Rad "Oazinog" šnajderaja (III/2017)

Jelena Opačić-MatijevićJelena Opačić-Matijević"Oazin" šnajderaj djeluje kroz projekt "Pomoć ugroženim Belomanastircima". U njemu gerontokrojačica Jelena Opačić-Matijević besplatno prepravlja i krpi garderobu za socijalno ugrožene i starije osobe s područja Grada Belog Manastira. Sve takve osobe mogu doći u "Oazino" sjedište (Ulica J. Antala 3) ili nazvati telefonom (705-055) i dogovoriti se s gerontokrojačicom oko detalja.

U toku trećeg mjeseca 2017. godine svi korisnici "Oazinog" šnajderaja bili su, začudo, muškarci, kojima je uglavnom trebalo ili zakrpiti hlače, ili na laganijoj, proljetnoj jakni promijeniti patent-zatvarač, kojega gerontokrojačica naziva "zibzar" (a neki drugi Baranjci, npr. u Bolmanu, kažu "zimzar").

Zanimljivo je da šestoslovne riječi "zibzar" nema u dvanaestotomnom "Enigmatskom rječniku 6" ("Čvor", Bjelovar, 1984-1991), rađenom na bazi 182 izvora, što znači da je nije bilo ni u jednom od mnogobrojnih rječnika i priručnika iz kojih su vađene šestoslovne riječi. A kako se na svima razumljivom hrvatskom kaže "zibzar"? Pa, naravno – rajsferšlus!

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok