MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 27. 04. 2017.

Konferencija i sajam volontiranja u Zagrebu

Moderatori konferencije Domagoj Novokmet i Miljenka Plazonić BogdanModeratori konferencije Domagoj Novokmet i Miljenka Plazonić Bogdan(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U četvrtak, 27. IV. 2017. godine, od 10:30 do 16 sati, u Kongresnom centru Forum Zagreb održana je prva hrvatska Konferencija i sajam volontiranja "Korporativno volontiranje". Manifestaciju je organizirao Volonterski centar Zagreb, u suradnji s volonterskim centrima iz Osijeka i Splita te Mrežom za razvoj korporativnog volontiranja. Konferencija je okupila oko dvjesto uzvanika iz korporativnog i neprofitnog sektora s područja Zagreba, Splita i Osijeka. Na konferenciji su učestvovale i "Oazine" aktivistice Ana Jeličić i Vesna Nedić.

Cilj konferencije i sajma volontiranja bio je upoznati što više tvrtki iz cijele Hrvatske s konceptom korporativnog volontiranja i potaknuti ih na njegovo uvođenje kao dijela društveno odgovornog poslovanja, čime se doprinosi izgradnji i povezivanju tvrtke, zaposlenika i zajednice u kojoj djeluju.

U prijepodnevnom dijelu konferencije održan je okrugli stol na temu "Postojeće prakse – izazovi i preporuke za snažniji razvoj korporativnog volontiranja", na kojem su sudjelovali predstavnici sljedećih firmi i organizacija: DM-drogerie markt d.o.o, Imago reklamna agencija, INA d.d., Philip Morris Zagreb d.o.o., Splitska banka, Vipnet i Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj (HR PSOR). U popodnevnom dijelu održan je okrugli stol "Kako stvoriti kvalitetne i kreativne volonterske projekte i najbolje pomoći zajednici".

Učesnici konferencije u ZagrebuUčesnici konferencije u ZagrebuTokom cijele konferencije na sajamskim štandovima mnogobrojne udruge predstavljale su svoje aktivnosti.

Kao primjere dobre prakse direktorica CEV-a (Europskog volonterskog centra) Gabriella Civico predstavila je EVEN (Europsku mrežu volontiranja zaposlenika poslovnog sektora), Ivana Kordić iz Volonterskog centra Zagreb rezultate istraživanja o korporativnom volontiranju, a Udruga Pobjede iz Nemetina kod Osijeka, Udruga osoba s invaliditetom Sunce iz Makarske i Impact HUB Zagreb suradnju s tvrtkama u vidu uključivanja njihovih zaposlenika u volonterske aktivnosti.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok