MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 15. 04. 2017.

Podjela uskršnjih jaja na Trgu slobode

Dragana NikolićDragana Nikolić(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Uoči Uskrsa, u subotu, 15. IV. 2017. godine, "Oazine" aktivistice Vesna Nedić, Ana Jeličić, Stela Fabijan, Jelena Opačić-Matijević i Dragana Nikolić besplatno su dijelile na belomanastirskom Trgu slobode uskršnja jaja s korpicama od reciklažnih materijala.

Akcija je organizirana u okviru projekta "Od starog pravimo novo – II", koji se financira namjenskim sredstvima za sanaciju odlagališta.

Jaja i korpice izrađeni su na "Oazinim" likovno-kreativnim radionicama za žene, koje se održavaju ponedjeljkom i utorkom, te na dječjim kreativnim radionicama, koje su se održale u sklopu spomenutog projekta. Za izradu jaja koristile su se stare novine obložene prozirnom folijom. Potom su oblagana različitim materijalima iz "Oazine" burze od odjeće koju nitko nije htio preuzeti. Korpice su također pravljene od odbačenog materijala iz "Oazine" burze, a potom su učvršćivane drvofiksom.

'Oazina' ekipa (i jedan sugrađanin)'Oazina' ekipa (i jedan sugrađanin)Podjela jaja i korpica trajala je od 9 do 10 sati prijepodne. Podijeljeno ih je oko 270. Građani su bili ugodno iznenađeni što im se ovog tmurnog, pomalo kišnog dana dijele besplatni poklončići povodom Uskrsa. Obradovali su se i naši najmlađi sugrađani kad smo s jajima ušli u Gradsku knjižnicu, u kojoj se u to vrijeme održavala uskršnja radionica za predškolce, i podijelili im jaja s korpicama. Sami su birali jaja koja im se najviše sviđaju.

Jaje s korpicom "Oazine" su aktivistice poklonile i gospođi Jadranki Sabljak, predsjednici Gradskog vijeća Grada Belog Manastira.

Osmijeh na lice izmamili smo i tetama i čikama koji rade u okolnim trgovinama, pekarama i kafićima.

Pročitano 1295 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok