MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 11. 04. 2017.

"Oazini" taburei za baranjske osnovne škole

Područna škola KneževoPodručna škola Kneževo(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U utorak, 11. IV. 2017. godine, "Oazine" aktivistice Jelena Opačić-Matijević i Dragana Nikolić obišle su Baranju i osnovnim školama u Belom Manastiru, Dražu i Jagodnjaku te područnoj školi u Kneževu poklonile taburee od reciklažnih materijala povodom Uskrsa. Taburee je napravila baš aktivistica Jelena od odjeće koja ostaje u "Oazinoj" burzi jer je nitko ne želi preuzeti. Taburei se izrađuju u okviru projekta "Od starog pravimo novo – II", koji se financira namjenskim sredstvima za sanaciju odlagališta.

U belomanastirskoj OŠ "Dr. Franjo Tuđman" "Oazine" aktivistice dočekao je ravnatelj Damir Mendler i srdačno ih primio te se zahvalio na poklonu. Tabure će biti smješten u Čitaonički klub.

Dragana Nikolić i učenici PŠ KneževoDragana Nikolić i učenici PŠ KneževoU Kneževu, budući da je to područna škola, ljubazno ih je dočekala učiteljica Mirjana Pralica te njezini učenici Luna, Karlo i Adrian, koji su se veoma obradovali tabureu te ga odmah i isprobali. "Oazine" aktivistice razmijenile su koju riječ i s ostalim ljubaznim učiteljicama / nastavnicama te škole.

U OŠ Draž dočekao ih je ravnatelj Mato Barišić, koji se zahvalio na poklonu i isprobao tabure.

U OŠ Jagodnjak tabure je predan ravnatelju Lazi Kljajiću, koji je rekao da će im tabure dobro doći za školsku knjižnicu, gdje će ga učenici moći koristiti. Razgovoru se priključio i nastavnik likovne kulture Sreto Balaš.

Sve će škole taburee koristiti u pedagoške svrhe.

Slična akcija provedena je i prije prošlogodišnjeg Božića, u okviru projekta "Od starog pravimo novo", koji se također financirao namjenskim sredstvima za sanaciju odlagališta. Tada je "Oaza" obradovala malene vrtićarce jer je poklonila taburee dječjim vrtićima u Belom Manastiru, Dardi, Kneževim Vinogradima i Petlovcu.

Cilj obje akcije bio je "pokriti" sve baranjske općine u pokazati kako se može iskoristiti odbačena odjeća.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok