MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 22. 12. 2016.

"Oazini" taburei za baranjske dječje vrtiće

Novi tabure u Dječjem vrtiću 'Zeko'Novi tabure u Dječjem vrtiću 'Zeko'(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Kroz projekt "Od starog pravimo novo", kojega financira Grad Beli Manastir namjenskim sredstvima za sanaciju odlagališta, "Oazine" aktivistice pod vodstvom Jelene Opačić-Matijević izrađuju taburee od reciklažnog materijala, odn. od odjevnih predmeta koje korisnice i korisnici "Oazine" burze odjeće i obuće ne žele preuzeti. U četvrtak, 22. XII. 2016. godine, tri takva taburea poklonjena su dječjim vrtićima u Kneževim Vinogradima, Dardi i Petlovcu.

Na vratima Dječjeg vrtića "Zeko" u Kneževim Vinogradima "Oazine" aktivistice Jelenu i Stelu dočekali su ravnateljica Neda Prgomet i djeca, koji su se upravo spremili da idu na palačinke i čaj, ali su ipak pričekali da vide zašto ih posjećuju "tete" iz Belog Manastira. U Dječjem vrtiću "Radost" u Dardi Jelenu i Stelu također su dočekali ravnateljica Andrea Juhas i djeca, koja su se upravo vratila s tjelovježbe. U petlovačkom dječjem vrtiću, koji je ispostava belomanastirskog Dječjeg vrtića "Cvrčak", tabure je uručen odgojiteljici Mariji Grgan i djeci o kojoj se ona brine.

U svim vrtićima osoblje i djeca bili su obradovani što su dobili "Oazin" tabure i svi su se zahvalili na neočekivanom poklonu. Naime, "Oazine" aktivistice samo su obavijestile vrtiće da im dolaze u posjet, ali nisu rekle da donose i poklon. U svakom vrtiću ispričale su kratku priču o tome da se nepotrebna garderoba može iskoristiti npr. za pravljenje taburea, umjesto da se baca u smeće. U Petlovcu su aktivisticama djeca recitirala i pjevala i odgovarala na pitanje za što se može koristiti tabure. A odgovori su bili više nego zanimljivi: može se npr. koristiti za jesti šljive, za spavati, za odmarati se ili pričati priče, a može se i razmišljati dok sjedimo na njemu.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok