MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 18. 11. 2016.

Promocija knjige "Baranja za osmanske vladavine"

Nova knjiga iz baranjske povijestiNova knjiga iz baranjske povijesti(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 18. XI. 2016. godine, s početkom u 18 sati, u Dvorani za produkcije Umjetničke škole Beli Manastir održana je promocija knjige s povijesnom tematikom "Baranja za osmanske vladavine" autorice Daniele Taslidžić Herman, vanredne studentice historije na Filozofskom fakultetu u Tuzli.

Nakon što je skup pozdravio belomanastirski gradonačelnik Ivan Doboš, o povijesti Belog Manastira govorio je Davorin Taslidžić, a potom su o knjizi govorili prof. dr. sc. Edin Mutapčić s Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli, potom recenzent knjige profesor emeritus Salih Kulenović, redovni profesor Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Tuzli, pa izvršni urednik knjige doc. dr. sc. Zlatko Đukić s Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku i na kraju autorica knjige. Moderatorica tribine bila je Dunja Vlahek, glumica Gradskog kazališta Beli Manastir.

Knjigu, koja ima 173 stranice, izdali su Zavod za baranjsku povjesnicu Beli Manastir i jedna organizacija iz mađarskog mjesta Majs. Uz već spomenutog Saliha Kulenovića, recenzenti knjige su još i prof. dr. sc. Ivan Balta (Osijek), prof. dr. sc. Nenad Moačanin (Zagreb) i dr. sc. Jakab Ferkov (Mohač).

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok