MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 13. 10. 2016.

Predavanje Bogoljuba Lacmanovića u Belom Manastiru

Bogoljub LacmanovićBogoljub Lacmanović(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U četvrtak, 13. X. 2016. godine, s početkom u 18 sati, u belomanastirskom Etnološkom centru baranjske baštine održao je Bogoljub Lacmanović, dugogodišnji moskovski dopisnik zagrebačkih listova "Vjesnik" i "Večernji list", predavanje pod naslovom "Fenomen Putin ili zašto Zapad demonizira Rusiju". Predavanje su organizirali Baranjsko-rusko društvo prijateljstva i Turistička zajednica Baranje.

Pedesetak posjetitelja, među kojima su bili belomanastirski gradonačelnik Ivan Doboš, predsjednica Gradskog vijeća Jadranka Sabljak, zamjenik gradonačelnika Predrag Stojanović, predsjednik Baranjsko-ruskog društva prijateljstva Svetozar Vakanjac, bivši gradonačelnik Belišća Zvonko Borić i drugi, s pažnjom je slušalo veoma zanimljivo jednosatno predavanje o tome kako je na vlast u Rusiji došao Vladimir Putin, što je sve on na tom položaju (u)činio te zašto je izložen tolikoj demonizaciji iz zapadnih zemalja. Poslije predavanja predavač je još skoro sat vremena odgovarao na pitanja posjetitelja, a nakon toga za sve je priređena zakuska, koju su pripremile članice udruge "Zlatna žena" iz Bolmana.

Bogoljub Lacmanović je urednik i suprevoditelj knjige "Minsko polje politike", čiji je autor Jevgenij Primakov (1929-2015) bio ruski političar, akademik, orijentalist i diplomat. Primjerke te knjige urednik i suprevoditelj poklonio je belomanastirskom gradonačelniku i njegovom zamjeniku, kao i još nekolicini zainteresiranih posjetitelja, uključujući tu i prisutne novinare.

U nevezanim razgovorima u toku zakuske predavač je odgovarao i na dodatna pitanja vezana za Rusiju, a Baranjci su mogli doznati još i to da su Bogoljub Lacmanović i njegova supruga Višnja prvi put u Baranji, da su zadovoljni onim što su dosad vidjeli, da su odsjeli u privatnom smještaju u Popovcu te da će sljedećeg dana posjetiti Spomenik Crvenoj armiji "Pobjeda" u Batini, a potom i Sombor u Bačkoj...

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok