MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 31. 07. 2016.

Bogat program festivala "Slama"

Novac - simbol sveg zla ovog svijetaNovac - simbol sveg zla ovog svijeta(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Na Šećeranskom jezeru kod Belog Manastira održan je krajem sedmog mjeseca jedanaesti po redu Land-art-festival Slama, na kome je učestvovalo 25 umjetnika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Italije i Srbije. Udarni dani bili su subota i nedjelja, 30. i 31. VII. 2016. godine. Koristeći prirodne resurse, umjetnici su stvarali slamnate skulpture, koje se nakon završetka "Slame" postavljaju na javna mjesta po Baranji, dajući tako doprinos svrstavanju Baranje u top-destinacije ruralnog turizma u Hrvatskoj.

Ritualno spaljivanje simbola zlaRitualno spaljivanje simbola zlaTema ovogodišnjeg festivala bila je "Utopija". Na kraju je zapaljen slamnati dolar, rad voditelja festivala Nikole Fallera, i time je – prema voditeljevom mišljenju – na metaforičan način nestalo zlo ovog svijeta – novac. Paljenje dolara upotpunio je umjetnički performans osječkog Plesnog studija Shine.

Stotine posjetilaca uživale su u izuzetno bogatom programu: npr. plesu na svili i ringu u izvedbi cirkuske grupe "Traumatic Arts", operi na vodi u izvedbi solistica osječkog HNK-a Ivane Medić i Jane Komendanović, nastupu sastava "Gipsy groove" s Kosova, koji svira romske ritmove s elementima reggaea, funka i skaa... Osim muzičke i zabavno-edukativne ponude, na "Slami" je – naravno – postojala i gastronomska ponuda, za koju su se pobrinuli OPG Bošnjak, "Bakin šporet" i mnogi drugi.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok