MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 15. 06. 2016.

Promocija knjige Jagode Cvetičanin u Osijeku

Jagoda Treneska Cvetičanin i Julijana Mladenovska-TešijaJagoda Treneska Cvetičanin i Julijana Mladenovska-Tešija(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U sklopu manifestacije "19. dani braće Miladinov", u "Američkom kutku" osječke Gradska i sveučilišne knjižnice (GISKO), održana je u srijedu, 15. VI. 2016. godine, promocija knjige Jagode Treneske Cvetičanin "Makedonske boje u slavonskoj ravnici – tragovi sjećanja". Brojne okupljene goste, prijatelje i članove osječkog Makedonskog kulturnog društva (MKD) "Braća Miladinovci" pozdravili su dipl. knjižničarka Suzana Biglbauer uime GISKO-a, predsjednik MKD-a Boris Trajanovski, zamjenik osječko-baranjskog župana Dragan Vulin i zamjenik osječkog gradonačelnika Denis Ambruš.

O knjizi, u kojoj je opisana 21 godina djelovanja MKD-a u Osijeku i suradnja kako s većinskim narodom, tako i s brojnim manjinama u Osječko-baranjskoj županiji, govorile su autorica Jagoda Cvetičanin i urednica tog izdanja Julijana Mladenovska-Tešija (vidjeti i ovdje).

U umjetničkom dijelu programa, "Kasapsko oro" izveli su članovi MKD-a violinist Kiril Naumov, član orkestra HNK Osijek (i sin Jagode Cvetičanin!), i gitarist Ognjen Zdravković, student osječke Umjetničke akademije. Na kraju događanja, pod vodstvom dirigentice Jagode Cvetičanin i uz muzičku pratnju Naumova i Zdravkovića, mješoviti zbor "Vardarki", koji djeluje kao sekcija MKD-a "Braća Miladinovci", izveo je pjesmu o Strugi, rodnom gradu braće Miladinov.

Cijelo vrijeme dok je trajala promocija, na zidu se "vrtjela" videoprezentacija s oko 400 fotografija iz predstavljene knjige, koju je također pripremila Jagoda Cvetičanin.

(Vidjeti i: ovdje, ovdje i ovdje)

 

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok