MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 29. 04. 2016.

Trening o izvještavanju

Pozdravna riječ Ljiljane Božić-Krstanović (Centar za mir)Pozdravna riječ Ljiljane Božić-Krstanović (Centar za mir)Od srijede, 27. IV., s početkom u 14 sati, pa do 29. IV. 2016. godine, u osječkom Hotelu Waldinger, a u organizaciji Centra za mir, nenasilje i ljudska prava, održan je follow up trening "Izvještavanje – od prikupljanja podataka do interpretacije i prezentacije izvještaja". Na treningu su ispred "Oaze" bili Vesna Nedić i Neno Radić.

Trening je vodila dr. sc. Daniela Širinić, znanstvena novakinja i predavačica na preddiplomskim kolegijima Statistika, Metode istraživanja medijskih publika i Metode istraživanja na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Svrha
Svrha treninga bila je osnažiti kapacitete organizacija civilnog društva te lokalne uprave i javnih institucija Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije za analizu i izvještavanje o provedbi politika povezanih s dobrim upravljanjem i antidiskriminacijom i zagovaranje promjena politika na lokalnoj / nacionalnoj razini kroz povećanje znanja i vještina za:

  • 1) analizu prikupljenih podataka,
  • 2) izvještavanje – formiranje nalaza i preporuka za promjenu politika,
  • 3) izradu lokalnih akcijskih planova.

Trening je integralni dio dvogodišnjeg projekta"Civilno društvo za odgovorno upravljanje", koji se financira sredstvima pomoći Europske Unije iz programa IPA 2011"Jačanje potpore organizacijama civilnog društva za povećanje transparentnosti i dobrog upravljanja javne uprave u Hrvatskoj".

Radna atmosfera na treninguRadna atmosfera na treninguSadržaj
Kroz interaktivan rad obrađeni su sljedeći sadržaji:

  • 1) elementi izvještavanja – prikupljanje i sistematizacija podataka, analiza i interpretacija podataka, oblikovanje nalaza i izrada preporuka i prezentacija izvještaja, struktura izvještaja,
  • 2) prezentacija izvještaja – oblikovanje i komunikacija izvještaja ovisno o publici,
  • 3) metodologija izrade lokalnog akcijskog plana.

Ljiljana Božić-Krstanović i Vesna NedićLjiljana Božić-Krstanović i Vesna NedićTok treninga
Prvog dana, nakon uvoda, obrađena je tema Prikupljanje podataka, u kojoj je bilo govora o procesu prikupljanja podataka te o pripremi smjernica za poboljšanje odaziva na ankete i upitnike.

Drugog dana obrađene su teme Kako unosimo anketne upitnike u Excel?, Priprema unesenih podataka za analizu i Priprema šifarnika – opis anketnih pitanja i način unosa u Excel. Poslije pauze i okrepe ručkom i kolačima, nastavilo se žestoko s Analizom podataka (kada koristiti grafikone?, odabir najboljih grafikona s obzirom na vrstu pitanja, osnovne statističke mjere za opisivanje podataka – prosjek, medijan i mod i izračun osnovnih mjera u Excelu i izvještavanje o mjerama).

Trećeg dana treninga obrađene su teme Izvještavanje i Od monitoringa, preko izvještaja do akcijskog plana. Na kraju treninga svi polaznici dobili su potvrdu o pohađanju treninga.Svečano slikanje svih učesnikaSvečano slikanje svih učesnika

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok