MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 18. 04. 2016.

Javna rasprava o prioritetima Nacionalne strategije

Milana Romić, Vesna Lendić Kasalo i Stela Fišer MarkovićMilana Romić, Vesna Lendić Kasalo i Stela Fišer MarkovićU ponedjeljak, 18. IV. 2016. godine, s početkom u 13 sati, u dvorani Gradske četvrti Gornji grad u Osijeku održana je javna rasprava o prioritetima Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva u razdoblju od 2017. do 2021. godine. Cilj te rasprave bio je dobiti povratnu informaciju od organizacija civilnoga društva o preprekama i izazovima razvoja civilnog društva u novom četverogodišnjem razdoblju, uz osvrt na provedbu aktualne Nacionalne strategije.

Raspravu je organizirao Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Djelatnice tog Ureda: zamjenica ravnatelja Vesna Lendić Kasalo, voditeljica odjela Stela Fišer Marković i savjetnica Milana Romić predstavile su dosadašnji napredak u provedbi aktualne Nacionalne strategije za razdoblje od 2012. do 2016. godine. Nakon toga s predstavnicima udruga vodila se rasprava o aktualnim izazovima s kojima se udruge susreću te mogućim prioritetima u novoj Nacionalnoj strategiji za sljedeće razdoblje. U raspravi je sudjelovalo 27 predstavnika organizacija civilnoga društva iz istočne Hrvatske (Osijek, Slavonski Brod, Bjelovar itd.). Među njima bila je i "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić.

Predstavnici udruga iz istočne HrvatskePredstavnici udruga iz istočne HrvatskePredstavnici udruga iskazali su zabrinutost oko daljeg financiranja svog rada, pogotovo ako se smanje lutrijska sredstva Nacionalnoj zakladi za razvoj civilnoga društva. Zabrinuti su s razlogom, ne samo za egzistenciju svojih udruga, nego i za svoje korisnike, kojima prijeti prestanak usluga (socijalnih, kulturnih i svih drugih).

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok