MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 21. 03. 2016.

Javna tribina u obranu demokracije

Drago Hedl, Marina Škrabalo, Vesna Teršelič, Miljenko Turniški i Urša RaukarDrago Hedl, Marina Škrabalo, Vesna Teršelič, Miljenko Turniški i Urša RaukarU ponedjeljak, 21. III. 2016. godine, s početkom u 18 sati, u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici u Osijeku održana je javna tribina pod nazivom "Građanski sat – u obranu demokracije" u organizaciji Platforme 112 i Antifašističke lige te u suradnji s Centrom za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek. Na tribini je bila i "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić.

U publici i književnik Davor ŠpišićU publici i književnik Davor ŠpišićNa tribini su učestvovali Vesna Teršelič, voditeljica udruge "Documenta", novinar Drago Hedl, glumica Urša Raukar, Miljenko Turniški (Agencija lokalne demokracije, Osijek) i Marina Škrabalo iz GONG-a kao moderatorica, a tribina je bila prilika za otvoreni razgovor o aktualnoj krizi demokracije u Hrvatskoj i Europi te o konkretnim građanskim akcijama za obranu ustavnih vrijednosti mirotvorstva, socijalne pravde, pluralizma, poštivanja ljudskih prava i slobode te ukupne vladavine prava.

Platforma 112 i Antifašistička liga Platforma 112 i Antifašistička liga Takve tribine organiziraju se širom Hrvatske, kao jedan od prvih koraka u okupljanja svih zabrinutih građana raznolikih svjetonazora i stilova života, koje povezuje poštovanje ustavnih vrednota i spremnost na otpor negativnom političkom i civilizacijskom pravcu u kojem je zemlja krenula.

(Opširnije: tportal.hr)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok