MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 19. 03. 2016.

71. godišnjica Bolmanske bitke

Recital na Bolmanskom spomenikuRecital na Bolmanskom spomeniku(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje-1, ovdje-2,
ovdje-3, ovdje-4 i ovdje-5)

U subotu, 19. III. 2016. godine, u Bolmanu je svečano obilježena 71. godišnjica Bolmanske bitke. Program obilježavanja sastojao se od polaganja vijenaca na spomenicima u Petlovcu i Baranjskom Petrovom Selu, na centralnom spomeniku na raskršću puteva Bolman – Baranjsko Petrovo Selo – Petlovac te na spomeniku u Bolmanu.

Prigodna akademija održana je na centralnom spomeniku, dok je domaćin obilježavanja Općina Jagodnjak domjenak za stotinjak gostiju iz Baranje, Slavonije i Vojvodine priredila u bolmanskom Domu kulture. Gosti su u Domu kulture razgledali i prošle godine otvorenu Spomen-soba Bolmanske bitke, u kojoj su se, kroz slike, mape i izložene eksponate, mogli bolje upoznati s bitkom, vođenom od 6. do 22. III. 1945. godine.

(Opširnije: portalnovosti.com i Rajko Cicak, baranjamedija.hr)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok