MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 13. 03. 2016.

Fešta od ulja u Krasici kod Buja

'Oleum olivarum' u pitoresknoj Krasici'Oleum olivarum' u pitoresknoj Krasici(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U subotu i nedjelju, 12-13. III. 2016. godine, u Krasici, pitoresknom mjestašcu nedaleko od Buja, održan je devetnaesti "Oleum olivarum" (ili "fešta od ulja"), jedan od najstarijih sajmova maslinovog ulja u Hrvatskoj. Manifestacija je već prerasla u međunarodnu smotru maslinovog ulja, u kojoj učestvuju znanstveno-istraživačke institucije, udruge maslinara te proizvođači maslinovog ulja iz Hrvatske, Italije i Slovenije.

"Oleum olivarum" provodi analize ulja prema najvišim standardima u regiji pa se zato sve više maslinara prijavljuje na sajam radi priznanja koje im omogućuje lakše i uspješnije predstavljanje maslinovog ulja ciljanom tržištu.

U sklopu dvodnevnog programa domaćini manifestacije "Oleum olivarum" sudionicima i posjetiteljima na prigodnim štandovima nudili su degustacije vrhunskog maslinovog ulja, u kombinaciji s istarskim jelima, te domaća vina i med. Osim toga održana su stručna predavanja i dodjela medalja proizvođačima maslinovog ulja, dok su u sklopu likovnog natječaja nagrađeni autori za umjetnička djela na temu masline.

Domaćini turiste i goste uvjeravaju da će ih Krasica sigurno očarati svojom ljepotom te pitomim pogledom na plodne, obrađene padine i terase prekrivene maslinama i vinovom lozom, koje seže sve do doline rijeke Mirne i dalje do mora.

(Izvor: coloursofistria.com;
foto: Oaza)

Pročitano 993 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok