MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 10. 02. 2016.

Balet "Romeo i Julija" u Osijeku

Carski ruski baletCarski ruski baletU srijedu, 10. II. 2016. godine, u osječkoj Dvorani "Gradski vrt" izvedena je baletska predstava "Romeo i Julija". Pored Osječana i Slavonaca, na predstavi je bilo i Baranjaca, među njima i četvero poslom vezanih za belomanastirski Društveni centar. Evo kako predstavu opisuje novinarka "Glasa Slavonije":

"Kada se spoje poznata ljubavna priča, virtuozni izvođači i publika, dobro raspoložena za vrhunsku izvedbu, onda uspjeh ne može izostati.

Tako je bilo i u srijedu navečer, u sportskoj dvorani Gradski vrt, u kojoj je Plesni ansambl Carskog ruskog baleta gostovao s predstavom Romeo i Julija. Ovu bezvremensku priču Williama Shakespearea, prikazanu koreografijom i glazbom Sergeja Prokofjeva, mladi plesači svjetski poznatog Ruskog carskog baleta izveli su virtuoznim plesom, odjeveni u prekrasne kostime, koje potpisuje kostimografkinja Anna Ipatief.

Lirsku priču o tragičnim veronskim ljubavnicima, na glazbu Sergeja Prokofjeva, koja je od svojega nastanka 1938. godine neprekidno nadahnuće mnogih naraštaja koreografa i redatelja, ruski su umjetnici izveli s mnogo strasti. Fascinatno je kako su prikazali gradaciju emocija, od ljubavne igre i zaljubljenosti do tragične boli na kraju predstave.

Ova baletna priča o nemogućoj ljubavi, koja s pravom slovi kao jedan od najpopularnijih baleta na svijetu, ostavila je publiku bez daha i prekrasnom glazbom, raznolikim ritmovima, poznatim i raskošnim melodijama i univerzalnom temom."

(Opširnije: glas-slavonije.hr)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok