MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 23. 11. 2015.

Radionice za baranjske ponuđače usluga i proizvoda

Jesenka RiclJesenka RiclU Ulici kralja Tomislava u Belom Manastiru gradi se Etnološki centar baranjske baštine, čija će izgradnja biti gotova krajem svibnja 2016. godine. Projekt "Etnološki centar baranjske baštine" nastao je u suradnji Grada Belog Manastira i Turističke zajednice Baranje, a sufinanciran je od strane Europske unije iz "Operativnog programa regionalna konkurentnost 2007.-2013. Shema dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu". Cilj projekta je očuvanje etnološkog blaga Baranje kroz stvaranje nove turističke ponude i poticanje razvoja kulturnog turizma.

Sudionici radionice 'Kulturni turizam'Sudionici radionice 'Kulturni turizam'Kako bi na što bolji način predstavili rad budućeg Etnološkog centra baranjske baštine, kao i samu ulogu turističkih dionika u njegovom radu, Turistička zajednica Baranje organizira osam radionica podijeljenih u dva modula. Prvi modul namijenjen je etnoudrugama i turističkim djelatnicima, a drugi ponuđačima turističkih usluga, proizvođačima autohtonih proizvoda te djelatnicima u turizmu. Kao što smo već pisali, tri radionice prvog modula već su održane te je u tom modulu ostala još jedna radionica, koja će se održati početkom 2016. godine.

Na radionici je bio i belomanastirski gradonačelnikNa radionici je bio i belomanastirski gradonačelnikUnutar drugog modula održane su dvije radionice u hotelu Patria u Belom Manastiru. Prva radionica pod nazivom "Predstavljanje Etnološkog centra baranjske baštine" održana je u petak, 23. X. 2015. godine. Na samom početku je direktor Turističke zajednice Matej Perkušić sudionicima predstavio projekt "Etnološki centar baranjske baštine", a preostali dio radionice vodila je predsjednica belomanastirske udruge P.G.D.I. – Projekt građanske demokratske inicijative Mirela Alagić. Ona je govorila o modelima zajedničkog djelovanja, u čemu su sudjelovali i sami sudionici, pokušavajući osmisliti kulturno-turističku ponudu Centra.

Druga radionica pod nazivom "Kulturni turizam" održana je u ponedjeljak, 23. XI. 2015. godine, a vodila ju je predsjednica Hrvatskog društva kulturnog turizma Jesenka Ricl. Kroz primjere dobre prakse raspravljalo se o kulturnom turizmu kao turističkom proizvodu te o oblikovanju turističkih proizvoda.

Preostale dvije radionice drugog modula održat će se početkom 2016. godine.

(Napisala i snimila Sonja Nedić,
Udruga za kreativni razvoj Slap Osijek)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok