MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 22. 10. 2015.

Edukativna radionica o socijalnoj politici

Miljenko Turniški (CERANEO)Miljenko Turniški (CERANEO)U četvrtak, 22. X. 2015. godine, s početkom u 10 sati, na Visokom evanđeoskom teološkom učilištu u Osijeku, Cvjetkova ulica 34, održana je edukativna radionica i rasprava u okviru projekta "Europeizacija hrvatske socijalne politike i hrvatska socijalna povelja". Uime Mirovne grupe Oaza na radionici je bila projekt-koordinatorica Vesna Nedić.

Radionica je održana u organizaciji osječke Agencije lokalne demokracije kao regionalnog partnera te zagrebačke udruge Centar za razvoj neprofitnih organizacija (CERANEO) u svojstvu nositelja projekta. Projekt financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva. Provodi se na nacionalnoj razini u partnerstvu s još tri udruge: s Agencijom lokalne demokracije Sisak, Agencijom lokalne demokracije Brtonigla te sa splitskom udrugom Zdravi grad, koje će do kraja godine u svojim lokalnim zajednicama također ugostiti edukativne radionice i rasprave.

Sudionici radioniceSudionici radioniceCilj projekta je povećanje kapaciteta dionika na regionalnoj razini za suočavanje s rastućim socijalnim rizicima u kontekstu europeizacije hrvatske socijalne politike.

Jelena Matančević i Daniel Baturina ispred CERANEO-a predstavili su kontekst hrvatske socijalne politike i moderni europski okvir socijalne politike te sudionicima radionice približili i pojasnili koncepte kao što su europeizacija, socijalno ulaganje, dobra vladavina, kombinirana socijalna politika, treći sektor, socijalno poduzetništvo i socijalne inovacije. Miljenko Turniški iz osječke Agencije lokalne demokracije predstavio je provedenu analizu socijalnih pokazatelja za područje Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije, kao i primjere dobre prakse socijalnih inovacija koje se provode na ovom području, u čemu je sudjelovala i "Oaza".

Nakon tih izlaganja uslijedila je rasprava, u kojoj su sudionici radionice iznijeli probleme s kojima se suočavaju u području pružanja socijalnih usluga i davali prijedloge za nova, inovativna rješenja u području socijalne politike.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok