MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 11. 09. 2015.

Promocija zbirke priča "Omorina"

Edo Jurić, Vladimir Jakopanec, Marija Kretić NađEdo Jurić, Vladimir Jakopanec, Marija Kretić Nađ(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 11. IX. 2015. godine, u Gradskoj knjižnici Beli Manastir održana je promocija zbirke priča "Omorina" Vladimira Jakopanca. Priče su nastale u rasponu od 25 godina. Polovica je napisana u Hrvatskoj prije 1987, dok je druga polovica nastala nakon autorovog preseljenja u Australiju.

Tematski se izmjenjuju jedna za drugom između Australije i Hrvatske i obrađuju neka uzbudljiva suvremena događanja s ruba društvene zbilje tih posve oprečnih političkih i socijalnih sredina. Radnja naoko nepovezanih priča ima, međutim, svoj zajednički nazivnik u meteorološkoj, a zapravo psihološkoj odrednici omorine, sparine, teškogzraka, koja u bitnom uvjetuje način ljudskoga ponašanja.

"Omorina" je izuzetno djelo koje nužno na čitatelja ostavlja dojam teške životne omorine, no to istodobno nimalo ne umanjuje užitak u čitanju. Dapače, "Omorina" se doista čita suspregnuto, svaka priča u jednom dahu.

Nakon završetka promocije knjige, uslijedilo je druženje s autorom uz prigodnu zakusku.

(Izvor: Gradska knjižnica Beli Manastir)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok