MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 31. 08. 2015.

Izborna nastava za Makedonce

Kliknite na pozivnicu da biste je vidjeli u većem formatuKliknite na pozivnicu da biste je vidjeli u većem formatu

U interesu informiranosti učenika, potencijalnih polaznika izborne nastave "Makedonski jezik i kultura" (po model C) u novoj školskoj godini (2015/2016), Jagoda Treneska Cvetičanin iz Osijeka pripremila je ovu razglednicu (pozivnicu) kako bi animirala veći broj polaznika.

Gospođa Cvetičanin, profesor klavira (u mirovini), predstavnica makedonske nacionalne manjine za Grad Osijek i sudski tumač za makedonski jezik, osobno je inicirala početak nastave u školskoj 2008/2009. godini, a bila je i zamjenska učiteljica 2010/2011. i 2014/2015. godine. Zahvaljujući Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) te osječkoj "Vijenac", već sedam generacija učenika dobilo je izvrsne ocjene u svjedodžbama svojih matičnih škola (u Osijeku, Laslovu, Tenji, Višnjevcu, pa čak i u Vukovaru). Povrh toga, Ministarstvo je omogućilo i sedam dana besplatnog pohađanja "Ljetne škole" na otoku Šolti pored Splita.

Kao predstavnica makedonske nacionalne manjine za Grad Osijek, u predizbornoj kampanji (u mjesecu svibnju 2015. godine) Jagoda Cvetičanin došla je do saznanja da mnogi roditelji makedonskog porijekla ne znaju za mogućnost da njihova djeca mogu naučiti jezik svojih pradjedova u spomenutoj školi. Ako bude dovoljan broj zainteresiranih, MZOS će omogućiti organiziranje izborne nastave i u drugim školama. I, naravno, ne samo za Makedonce, nego i za pripadnike drugih nacionalnih manjina.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok