MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 26. 08. 2015.

"Oazin" koncert za starije osobe

Interpretator Josip Farkaš i završna pjesmaInterpretator Josip Farkaš i završna pjesma(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U srijedu, 26. VIII. 2015. godine, u belomanastirskom Domu za starije i nemoćne osobe održan je koncert za starije osobe, koji je organizirala Mirovne grupa Oaza u suradnji s osobljem Doma. Koncert je organiziran u sklopu "Oazinih" projekata "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba Grada Belog Manastira" i "Naučimo volontirati", koje financira Ministarstvo socijalne politike i mladih. Koncert i popratno druženje održani su od 18 do 20 sati, nakon što je u Domu završena večera.

Izvođač je bio Josip Farkaš iz Belog Manastira, koji se već dugi niz godina bavi zabavnom muzikom, a već je koncertirao u istoj ustanovi te poznaje repertoar koji privlači stariju populaciju. To podrazumijeva veoma širok spektar popularnih melodija – šlagera, koji su se izvodili na širem regionalnom prostoru unazad više decenija. Svakako da se podrazumijevalo da svirka i pjesma ne budu preglasne jer to iritira većinu ljudi treće životne dobi.

Na koncertu je bilo preko 70 osoba: što štićenika Doma, što korisnika "Oazine" socijalne usluge pomoć u kući, koje su dovezle "Oazine" aktivistice, što onih koji su došli sami, što "Oazinih" zaposlenika i volontera. Među njima bilo je i poprilično plesača i aktivnih učesnika koncerta, koji su se veoma dobro zabavljali. Već nakon prvih melodija, na "plesnom podiju" pojavilo se nekoliko plesnih parova iz Doma, a onda su krenule i "Oazine" aktivistice i volonterke Ana, Donka, Jadranka, Jelena, Sanela, Snežana i Vesna da animiraju prisutnu publiku. Više njih zaplesalo je sa starim osobama samostalno, a Dubravka je čak bila zamoljena za ples. Aktivisticama se potom pridružila i domska fizioterapeutkinja, koja je zaplesala s dosta svojih pitomaca, da bi se do kraja koncerta plesači uhvatili i u kolo, i to kako malo, tako i veliko. Nije izostao čak ni nekad popularni – tvist.

Sve prisutne, koji su sjedili u udobnim foteljama i slušali muziku, domska radna terapeutkinja Marija posluživala je keksima i sokovima. Atmosfera je oko 20 sati bila vrlo živa pa su osobe koje su dovezle "Oazine" aktivistice (a teže se kreću) ipak morale malo pričekati dok se njihove kolege na podiju ne "izbekrijaju" do kraja. Uz završnu pjesmu, plesači i slušači zahvalili su se izvođaču Farkašu na lijepim interpretacijama, a i on svima njima na stvaranju prave plesne atmosfere. Potom su, ispunjeni zadovoljstvom, jedni otišli u svoje domske sobe, a drugi svojim kućama s uvjerenjem da se takva večer mora – ponoviti.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok