MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 14. 08. 2015.

Kako se razvoze "Oazini" topli obroci?

Dostava toplog obroka - kroz prozor!Dostava toplog obroka - kroz prozor!(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Tokom cijele godine, svakog radnog dana i bez obzira na vremenske prilike i neprilike, 40 korisnika Mirovne grupe Oaza s područja Grada Belog Manastira, na kućni prag, dobiva besplatni topli obrok, koji im u jelonošama dovozi i donosi "Oazin" razvozač Ljubo. On te obroke svakodnevno preuzima od vozača Crvenog križa Osijek, koji ih iz osječke kuhinje dovozi u Beli Manastir.

A što se dogodi kad razvozač Ljubo, zbog nekog razloga, ne može odvoziti svojih svakodnevnih pedesetak kilometara po Belom Manastiru i prigradskim naseljima i četrdesetak puta se zaustaviti, parkirati, izići iz vozila, uzeti topli obrok i priloge (kruh, povrće, jogurt i sl.), otići do kućnog praga, predati ili ostaviti korisniku to što nosi, uzeti praznu jelonošu od jučer, vratiti se u vozilo i nastaviti dalje? Pa, neko ga mora zamijeniti jer topli obroci moraju stići do "Oazinih" korisnika.

U petak, 14. VIII. 2015. godine, Ljubu je kao raznosača zamijenila "Oazina" aktivistica Ana, a kao vozača zamijenio ga je administrator "Oazine" web-stranice, koji je ujedno bio i fotograf i koji je snimio svako ostavljanje ili predaju toplog obroka. A sve se to dešavalo na temperaturi od nekih 37 stupnjeva i trajalo preko dva sata pa možete zamisliti kako im je bilo i kako je razvozaču Ljubi koji to radi svakog radnog dana.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok