MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 15. 05. 2015.

Sedamnaesto druženje starijih osoba

Đuro, Dubravka, baka Mara i LjiljaĐuro, Dubravka, baka Mara i LjiljaU petak, 15. V. 2015. godine, između 9 i 10 sati, održano je jedno prijatno druženje starijih osoba u belomanastirskoj Ulici Vladimira Nazora. Takva druženje prati i organizira Mirovna grupa Oaza u sklopu projekta kojim se želi umanjiti socijalna isključenost starijih osoba. Družili su se Đuro i Ljilja sa svojom prvom dugogodišnjom susjedom Dubravkom te s bakom Marom i njenim unukom. Unuk, doduše, ne spada u "klub 60", ali uloga fotografa sasvim mu je odgovarala.

Uz kavu i čokoladne kekse raspričali se o svemu i svačemu. Bilo je govora o baštama, skupom sjemenu, o tome kako ne niče peršin, o malim penzijama koje imaju dobru perspektivu da budu još manje, o nezaposlenosti mladih, o Baranji kakva je nekad bila i kakva je, nažalost, danas.

Najzanimljivija osoba tu je bila baka Mara, koju još uvijek svašta zanima i koja poneki puta prošeta baštom te dobro vidi što raste iza susjedske ograde. Sa svojih 95 godina primijetila je nepoznatu biljku zvjezdastog "olisja" i čudom se čudila čičocima (ili čičokama), kojih u njenom vrtu, što ga je radila do prije dvije godine, zaista nije bilo.

Svi su se rado prisjetili i pokojnog joj supruga djeda Pavla. Jednom prilikom, 2001. godine, dok mu je susjed – vršnjak, slomivši nogu, bio do trupa u gipsu, djeda Pavle se dohvatio ručne kose i smlatio svu travu u njegovom dvorištu. Na susjedino pitanje: "Pa šta to, zaboga, radite, komšija?", čika Pavle je odgovorio: "Sused nikaj ne mre z tim gipsom, pa sem došel da mu pomognem!" Eto takva su nekada bila susjedsko-komšijska pripomaganja onih koji su danas "razmijenili devetu banku"!

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok