MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 08. 04. 2015.

Seminar o Europskom socijalnom fondu

Ministar Mirando MrsićMinistar Mirando MrsićU srijedu, 8. IV. 2015. godine, od 9 do 14 sati, u Hotelu Osijek održan je seminar "Otvorena vrata Europskog socijalnog fonda". Seminar je organiziran u sklopu projekta "Priprema projekata i podrška ESF (Europskog socijalnog fonda) korisnicima", kojega provodi WYG International, a čiji je glavni projektni partner Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava. Na seminaru je bila i "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić.

Na seminaru je predstavljen Operativni program "Učinkoviti ljudski potencijali" (2014-2020), kojega je Europska komisija usvojila 17. XII. 2014. godine. Taj operativni program sufinancira se sredstvima ESF-a, a omogućit će ulaganja u razvoj ljudskih potencijala u Republici Hrvatskoj, zahvaljujući ukupnom proračunu od 1,849 milijardi eura (od kojih 85% dolazi iz ESF-a).

Ulaganja će biti usmjerena na različite ciljne skupine diljem zemlje, kako bi se, između ostaloga, poboljšala njihova pozicija na tržištu rada, osigurale kvalitetnije javne usluge i povećalo sudjelovanje građana Hrvatske u cjeloživotnom obrazovanju.

Učesnici seminaraUčesnici seminaraSeminar je svečano otvorio i pozdravio prisutne ministar Mirando Mrsić, a njegova pomoćnica Viktorija Rončević predstavila je Operativni program "Učinkoviti ljudski potencijali". Potom su predstavljena četiri područja ulaganja ESF-a:

-         Zapošljavanje i podrška javnoj upravi: Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, Katarina Ivanković Knežević, načelnica Sektora za programiranje, praćenje i vrjednovanje programa i projekata EU

-         Socijalno uključivanje i borba protiv siromaštva: Ministarstvo socijalne politike i mladih, Mirjana Radovan, voditeljica Službe za EU-fondove

-         Obrazovanje i cjeloživotno učenje: Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Tajana Lankaš, stručna suradnica u Odjelu za praćenje provedbe programa Europske unije

-         Razvoj civilnog društva: Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, Stela Fišer Marković, voditeljica Odjela za strateško planiranje, programiranje i informiranje

Nakon izlaganja u paralelnim interaktivnim radionicama prikazani su primjeri dobre prakse iz država članica EU koje su koristile ESF (Mađarska, Poljska, Rumunjska i Slovenija).

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok