MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 21. 02. 2015.

U Jagodnjaku obilježen Dan socijalne pravde

Nadmetanje majstora za čobanacNadmetanje majstora za čobanac(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Kao što je bilo i najavljeno, u subotu, 21. II. 2015. godine, Općina Jagodnjak obilježila je Svjetski dan socijalne pravde. Tim povodom održana je radionica LAG-a Baranja o mjerama ruralnog razvoja za ulaganje u poljoprivredni sektor te predavanje predstavnika Fonda za zaštitu i energetsku učinkovitost. Glavno događanje ipak bila je Čobanijada – takmičenje u kuhanju čobanca, u kome je učestvovalo 28 kuhara.

Meso za čobanac donirala je tvrtka "Fermopromet", a sve s namjerom da se skrene pažnja na činjenicu da je Baranja bogata divljači i da nema potrebe za krivolovom jer mesa od divljači uvijek ima kod ovlaštenih lovozakupnika. Proglašeni su i najbolji majstori za čobanac: prvi je bio Mišo Jovanović iz Belog Manastira, drugi Franjo Vukašinec iz Jagodnjaka, a treći Slađan Mršić iz Novog Čeminca. Navečer je u lokalnom Domu kulture održan rok-koncert grupe "Retrospektiva" iz Grabovca.

Općinski načelnik Anđelko Balaban izjavio je da su se na obilježavanje Svjetskog dana socijalne pravde odlučili jer je Općina Jagodnjak najsiromašnija općina u Baranji i vodeća u Hrvatskoj po broju nezaposlenih. Sav prihod od ulaznica i kotizacije od takmičenja u kuhanju čobanca namijenjen je školskoj kuhinji Osnovne škole Jagodnjak za siromašnu djecu.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok