MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 12. 01. 2015.

LAG-ov seminar o novim zakonima

 

Izlaganje Lidije Dabić o stanju provedbe LEADER-pristupaIzlaganje Lidije Dabić o stanju provedbe LEADER-pristupa

(Fotoalbumi mogu se vidjeti ovdje)

Lokalna akcijska grupa (LAG) Baranja organizirala je u ponedjeljak, 12. siječnja 2015. godine, u Velikoj vijećnici Grada Belog Manastira seminar na temu "Stanje provedbe LEADER-pristupa u R. Hrvatskoj i aktualne zakonske promjene u neprofitnom sektoru".

Cilj seminara bio je upoznati predstavnike neprofitnih organizacija s aktivnostima LAG-a Baranja i provedbom LEADER-pristupa u Republici Hrvatskoj, kao i s promjenama koje nastaju stupanjem na snagu novog Zakona o udrugama i Zakona o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija. Na seminaru je učestvovala i "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić.

Aktivnosti LAG-a Baranja i stanje provedbe LEADER-pristupa prisutnima je predstavila Lidija Dabić, voditeljica Ureda LAG-a Baranja. Milorad Nenadović iz Udruženja "Baranja" predstavio je promjene koje donosi novi Zakon o udrugama, koji je stupio na snagu 1. listopada 2014. godine. Promjene Zakona o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija prezentirala je Sandra Dominić, upraviteljica Zadruge Poduzetnička mreža. Ona je ujedno upoznala prisutne i s poreznim promjenama u Republici Hrvatskoj.

Radionici je prisustvovalo pedesetak predstavnika baranjskih neprofitnih organizacija. Sudionici seminara pokazali su veliki interes za prezentirane teme, aktivno su se uključili u raspravu postavljanjem brojnih pitanja i pohvalili inicijativu LAG-a Baranja za pružanje informacija o aktualnim temama.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok