MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 28. 10. 2014.

59. Međunarodni beogradski sajam knjiga

Štand SKD-a 'Prosvjeta'Štand SKD-a 'Prosvjeta'(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Kao i prethodnih godina, belomanastirski pododbor zagrebačkog SKD-a "Prosvjeta", za svoje članove i ostale zainteresirane Baranjce, organizirao je u utorak, 28. X. 2014. godine, posjet 59. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga. Kako se ove godine toj aktivnosti nije priključilo i Vijeće srpske nacionalne manjine u Gradu Belom Manastiru, na sajam se putovalo samo jednim autobusom pa na put nisu mogli krenuti svi koji su bili zainteresirani.

A kakvo je zanimanje bilo pokazuje ne samo to da je autobus bio pun, nego i podatak da je u finišu priprema za put prekobrojan bio – predsjednik pododbora i vođa puta.

Članovi "Prosvjete" boravak na sajmu iskoristili su za razgledanje štanda "Prosvjete", ali i štandove brojnih drugih izdavača, već prema svojim afinitetima. Pokazalo se, međutim, da pet-šest sati "špartanja" po halama Beogradskog sajma nije dovoljno ni da se stekne površan uvid u ono što je izloženo, a kamoli potpunija slika.

Ovogodišnji sajam održan je od 26. X. do 2. XI. pod sloganom "Vreme je za knjigu". Na njemu se predstavilo više od 450 direktnih izlagača, kao i 33 iz drugih zemalja. Ovogodišnja zemlja počasni gost bila je Kina, koja je na ukupno 1000 kvadratnih metara izlagačkog prostora predstavila više od 5000 svojih najboljih izdanja, od ukupno 60 izdavačkih kuća.

Sajamski razgovori i tribine ove godine bili su u znaku značajnih godišnjica: dva vijeka od izlaska prvih djela Vuka Karadžića: "Pismenice serbskoga jezika po govoru prostoga naroda napisane" i "Male prostonarodne slaveno-serbske pjesnarice", 150 godina od rođenja Branislava Nušića, kao i 100 godina od početka Prvog svjetskog rata.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok