MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 24. 03. 2014.

Kad je zanimljivo, onda je školski sat kratak

3. razred, igra 'Maske osjećaja'3. razred, igra 'Maske osjećaja'(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Radionice iz "Oazinog" projekta "Tolerancija DA, nasilje – NE" održavaju se u belomanastirskom Društvenom centru svakog petka od 18 do 20 sati te u Osnovnoj školi "Ivan Filipović" iz Velike Kopanice (Brodsko-posavska županija; ravnatelj Željko Flidr) i u Osnovnoj školi Popovac (Osječko-baranjska županija; ravnateljica Jadranka Sabljak).

Cilj projekta je usmjeriti učenike osnovnih škola od prvog do četvrtog razreda na razvijanje multikulturalnosti i tolerancije, na poštivanje ljudskih prava i na nenasilno rješavanje sukoba.

Učiteljice iz Osnovne škole "Ivan Filipović" već su održale dvije radionice na satu razrednika. Prvu radionicu učenici trećeg i četvrtog razreda imali su 11. III. 2014. na temu "Svi smo mi različiti, a opet isti". Uvodna aktivnost te radionice bili su "Pozdravi", igra svjetskih pozdrava kao što su eskimski, japanski i sl. Glavna aktivnost bile su igre "Naš vlak" i "Mreža međusobnog poštovanja", dok je završna aktivnost bila igra "Atom".

Druga radionica održana je 18. III. 2014. na temu "Vjerujemo jedni drugima". Kroz tri aktivnosti učenici su odigrala tri igre: "Bum", "Maske osjećanja" i "Stonoga". Na zanimljiv način, kroz sve te igre, učenici su se zabavili i naučili poštivati, vjerovati i bolje razumjeti jedni druge. A najzanimljivije je bilo to što uopće nisu primijetili i čuli školsko zvono te su htjeli još ostati na satu.

Pročitano 1341 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok