MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 08. 01. 2014.

Tuzla na starim fotografijama

Davorin Taslidžić, Ivan Balta, Daniela Taslidžić Herman, Izet Šabotić, Ivan DobošDavorin Taslidžić, Ivan Balta, Daniela Taslidžić Herman, Izet Šabotić, Ivan Doboš(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U srijedu, 8. I. 2014. godina, s početkom u 18 sati, u predvorju belomanastirske kinodvorane svečano je otvorena izložba pod naslovom "Tuzla na starim fotografijama – otrgnuto od zaborava". Izložbu su organizirali Zavod za baranjsku povjesnicu i Gradsko kazalište Beli Manastir u suradnji s Centrom za kulturu Grada Belog Manastira i Arhivom Tuzlanskog kantona. Izložba će biti otvorena 10 dana, a posjetioci će je moći razgledati svakim radnim danom od 8 do 15 sati.

Na otvaranju su govorili Davorin Taslidžić, ravnatelj Zavoda za baranjsku povjesniku, prof. dr. sc. Ivan Balta, voditelj Odsjeka za povijest na osječkom Filozofskom fakultetu, Daniela Taslidžić Herman, predsjednica Gradskog kazališta Beli Manastir, docent dr. sc. Izet Šabotić, direktor Arhiva Tuzlanskog kantona, i belomanastirski gradonačelnik Ivan Doboš.

Na izložbi je izloženo 30 fotografija iz austrougarskog doba, kad je u Tuzli bio vidljiv veliki napredak, posebno u razvoju industrije. Riječ je o detaljima iz tuzlanske prošlosti koji obuhvaćaju industriju, sakralne objekte, gradske ulice i trgove, školstvo, kulturu, zdravstvo, zanimljivosti i stare razglednice.

(Opširnije: ovdje)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok