MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 02. 10. 2013.

Završna konferencija Udruge Mi Split

Skrb o starima kroz volontiranje građanaSkrb o starima kroz volontiranje građanaU srijedu, 2. X. 2013. godine, s početkom u 11:30 sati, u Hotelu International u Zagrebu održana je završna konferencija projekta "Skrb o starijima u PPDS-u kroz volonterski rad i sudjelovanje zajednice", kojeg je financirala Europska Unija. Projekt je provodila Udruga Mi iz Splita u partnerstvu s Volonterskim centrom Zagreb, Volonterskim centrom Osijek i Udrugom za razvoj civilnog društva Smart iz Rijeke i u suradnji s Ministarstvom socijalne politike i mladih (MSPM) Na konferenciji su sudjelovali i mladi volonteri Gradskog društva Crvenog križa Beli Manastir s ravnateljicom Ines Rudić Pavliha te "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić.

Učesnici završne konferencije u ZagrebuUčesnici završne konferencije u ZagrebuNa konferenciji, nakon pozdravne riječi i predstavljanja projekta, predsjednica Udruge Mi Nives Ivelja prikazala je rezultate projekta. Nakon toga je pomoćnica ministrice za odrasle osobe i osobe s invaliditetom u MSPM mr. sc. Iva Prpić rekla da je Hrvatska zemlja starih osoba, što se i uklapa u prosjek Europske Unije, i da treba posvetiti punu pažnju skrbi o njima, pogotovo na volonterskoj osnovi svih građana.

Nekoliko volontera i organizatora volontiranja iz čitave Hrvatske, koji su sudjelovali u projektu, iznijeli su svoja iskustva i probleme na koje su nailazili u provedbi projektnih aktivnosti.

Rad po grupama - Vesna Nedić druga slijevaRad po grupama - Vesna Nedić druga slijevaNakon ručka, prisutni su u tri skupine sudjelovali u radu po grupama na teme:

-          Motivacija volontera na PPDS-u (području od posebne državne skrbi)

-          Volonterske akcije u zajednici – iskustva i mogućnosti

-          Međusektorska suradnja u volonterstvu

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok