MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 29. 06. 2013.

U Mirkovcu osnovana Udruga "Pustaraši"

Osnivači udruge baranjskih pustarašaOsnivači udruge baranjskih pustarašaSkupina Baranjaca predvođena Marijem Geblom preko društvene mreže Facebook inicirala je osnutak jedne nove, zanimljive i osebujne udruge na našim prostorima. Radi se o Udruzi "Pustaraši", koja je svoju formu dobila u subotu, 29. lipnja 2013. godine, na osnivačkoj skupštini u pustari Mirkovcu.

- Rasipalo se godinama ljudstvo s baranjskih pustara, ljudi su se raseljavali još od ranih osamdesetih godina prošlog, 20. stoljeća izgradnjom Naselja prijateljstva u Kneževim Vinogradima. Danas, razasuti po svim stranama svijeta i bliže okolice, evo nam nove prigode da se organiziramo i napravimo nešto plemenito za sebe i svoje pustare – naglasila je na osnivačkoj skupštini predsjednica inicijativnog odbora Eržika Nagy Taslidžić.

Osnivači Udruge "Pustaraši" su: Evica Čutoraš, Mario Gebl, Zvonimir Kuštro, Željko Kuštro, Josip Marinović, Katarina Marinović, Ivica Medvedec i Eržika Nagy Taslidžić. Skupštini je bio nazočan i načelnik Općine Kneževi Vinogradi mr. sc. Deneš Šoja, koji je ujedno izrazio veliko zadovoljstvo što se inicirala jedna takva udruga čija će temeljna zadaća biti i ostati čuvanje tradicijske vrijednosti baranjskih pustara u budućnosti – kao osebujnost i posebnost ovih prostora – a poglavito sada kad Hrvatska i službeno postaje članicom Europske Unije.

Sudionici skupštine usvojili su statut udruge, program rada i financijski plan za prvih šest mjeseci. Za predsjednika Udruge "Pustaraši" izabran je Josip Marinović, za dopredsjednika Mario Gebl, za tajnika Željko Kuštro te za rizničarku Eržika Nagy Taslidžić. Upravni odbor čine: Jovan Gebl, Željko Kuštro, Josip Marinović, Ivica Medvedec i Johan Rotinger.

Prvi ozbiljniji događaj koji će nova udruga organizirati dogodit će se na dan Velike Gospe (15. kolovoza) u Mirkovcu, kad će se okupiti baranjski pustaraši sa svih strana svijeta pa time i službeno potvrditi svrhu i ciljeve osnivanja te udruge.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok