MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 31. 05. 2012.

Dani stripa u Osijeku (8-10. VI. 2012)

Galerija Kazamat - Dani stripa u Osijeku 2012.
Galerija Kazamat - Dani stripa u Osijeku 2012.

U Osijeku od 2009. godine djeluje Udruga ljubitelja stripova "StripOs", koja okuplja više od 160 članica i članova, zaljubljenika u strip-umjetnost. Osnovni cilj udruge je promovirati vrijednosti stripa i popularizirati kulturu crtanja, posebno kod djece i mladih. Udruga "StripOs", u suradnji s Gradom Osijekom te osnovnoškolskim ustanovama, organizira festival likovne umjetnosti pod nazivom Dani stripa u Osijeku 2012. - Djeca i strip. Festival će se održati od 8. do 10. VI. 2012. u prostoru Galerije Kazamat u osječkoj Tvrđi.

Kreativne radionice crtanja stripova za djecu održat će se uoči festivala u 20 osnovnih škola u Gradu Osijeku o temama: Moja obitelj i ja, Pomozimo drugome - pomozimo sebi, Prijateljstvo i druženje, Briga za starije, Ljubav, Što nas čini sretnima te Radost i veselje - humor i šala. Svaki sudionik koji nacrta jednu stranicu stripa dobit će za nagradu strip po izboru.

Kreativne radionice crtanja stripa za djecu za vrijeme održavanja festivala bit će organizirane dva puta dnevno po dva školska sata sva tri dana festivala. Voditelji radionica bit će najpriznatiji crtači stripova iz Hrvatske: Štef Bartolić, Igor Kordej, Darko Macan, Dubravko Mataković, Goran Sudžuka i Milan Tomas, a moći će se prijaviti svi oni koji žele naučiti više o crtanju stripa. Gost festivala bit će i Borivoj Dovniković – Bordo , legendarni majstor Zagrebačke škole crtanog filma, strip-crtač, karikaturist i ilustrator, inače rođen u Osijeku 1930. godine.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok