MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 19. 05. 2012.

Poziv na "Kulinijadu u Jagodnjaku"

11. Kulinijada u Jagodnjaku
Kulinijada u Jagodnjaku postala je nadaleko poznata

Općina Jagodnjak, Poljoprivredna zadruga "Naše selo" iz Jagodnjaka i Turistička zajednica Baranje, u sklopu obilježavanja Dana Općine Jagodnjak, već jedanaestu godinu zaredom organiziraju gospodarsko-turističku manifestaciju "Kulinijada u Jagodnjaku". Predstojeća, jedanaesta "Kulinijada" održat će se u četvrtak, 24. V. 2012.godine u prostorima PZ "Naše selo" u Jagodnjaku.

 

- Ovogodišnji pokrovitelj Kulinijade je Ministarstvo poljoprivrede, a svoj dolazak najavio je i ministar Tihomir Jakovina. Događanja na "Kulinijadi" pratit će i konzultanti FAO-a u sklopu aktivnosti zaštite geografskog porijekla baranjskog kulina, brojni proizvođači, političari i gosti. Sponzori "Kulinijade" su tvrtke "Belje" i "Gorup" – izjavio je na konferenciji za novinare Anđelko Balaban, načelnik Općine Jagodnjak, pozivajući sve ljubitelje te tradicionalne baranjske delicije da posjete "Kulinijadu".

Stručno ocjenjivanje takmičarskih kulina obavit će dan ranije stručnjaci s osječkog Poljoprivrednog fakulteta, koje predvodi prof. emeritus dr. Antun Petričević. Kako je novinarima izjavio dr. Goran Kušec, višegodišnje održavanje te i ostalih slavonskih kulinijada, i to u suradnji sa stručnjacima, znatno je pridonijelo popularizaciji kulina, ali i povećanju njegove kvalitete.

Ljubomir Kolarević, jedan od osnivača jagodnjačke "Kulinijade", podsjetio je kako je na prvoj "Kulinijadi" učestvovalo jedva desetak proizvođača iz tog dijela Baranje, dok ih je prošle godine bilo preko 80 iz svih slavonskih županija.

Program ovogodišnje "Kulinijade" započinje u 15 sati otvaranjem izložbe rukotvorina te svečanim otvaranjem i proglašenjem najboljih kulina. Program se potom nastavlja degustacijom kulina uz prigodni kulturno-umjetnički program, a bit će organiziran i defile konja i konjskih zaprega s proglašenjem najboljeg paradera.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok