MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 20. 04. 2012.

"Zelenom čistkom" uljepšana Ulica Julija Benešića

(Fotoalbum se može vidjeti ovdje.) 

Zelena čistka u Belom Manastiru
U Ulici Julija Benešića smeća koliko voliš...

U petak, 20. IV. 2012. godine, kao što je bilo i najavljeno, u Belom Manastiru održana je akcija "Zelena čistka – Jedan dan za čistiji okoliš". U ime Mirovne grupe Oaza u toj akciji učestvovali su gerontomajstor Robert Dvornić i asistent u "Oazinom" internet-klubu Davor Frič.

Učesnici, njih stotinjak iz belomanastirskih udruga, okupili su se u 8 sati na početku Ulice Julija Benešića, koja se nalazi uz željezničku prugu, a nakon okupljanja počela je "čistka": košnja trave, skupljanje smeća, sječa raslinja, granja i slično. "Čistki" su prisustvovali i gradonačelnik Grada Belog Manastira Ivan Doboš, njegov zamjenik Predrag Stojanović i drugi gradski službenici, a rad su snimale i pratile dvije televizije (Slavonska i Vinkovačka) te dopisnik "Glasa Slavonije".

Čišćenje je trajalo do 10 sati, kad je napravljena polusatna pauza za doručak. Potom se nastavilo s čišćenjem. Kad se prikupio sav otpad, došli su gradski traktori i kamioni koji su ga odvezli na gradsko odlagalište. Akcija je potpuno završena oko 13 sati. Takve akcije trebalo bi češće organizirati, i to ne samo u Gradu Beli Manastir, nego u cijeloj državi i cijelom svijetu. Kad je Ulica Julija Benešića očišćena, poprimila je sasvim drugačiji, ugodniji izgled.

Zelena čistka u Belom Manastiru
...a i na željezničkoj pruzi. Ne bi ni željezničarima otpale ruke da su se priključili akciji

 

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok