MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 03. 12. 2011.

Promocija paprike "Baranjke"

Mljevena začinska paprika 'Baranjka'
Mljevena začinska paprika 'Baranjka'

U subotu, 3. XII. 2011. godine, s početkom u 11 sati, a u okviru osječkog Sajma antikviteta, Udruženje "Baranja" iz Bilja – u suradnji sa suvenirnicom "Panona" i Turističkom zajednicom Grada Osijeka (TZGO) – organizira promociju novog, autohtonog baranjskog suvenira: kraljice baranjske kuhinje, mljevene začinske paprike "BARANJKE". Promocija, koju će voditi Igor Delač, održat će se u osječkoj Tvrđi, ispred suvenirnice "Panona" i ureda TZGO-a, Trg Svetog Trojstva 5.

Svi zainteresirani moći će čuti priču o novom baranjskom suveniru, pogledati ga i kupiti te se uvjeriti u vrhunsku kvalitetu baranjske paprike degustacijom tradicionalnih jela, čija izvrsnost ovisi baš o kvaliteti paprike koja se u njih dodaje. Turistima i građanima suvenir će biti svakodnevno dostupan u suvenirnici "Panona" od ponedjeljka, 5. XII. 2011. godine, a kasnije i u nekim od baranjskih restorana.

Proizvod koji će biti promoviran višestruko je upotrebljiv:

  • kao suvenir koji turisti mogu ponijeti za sjećanje na svoje putovanje, a užitak mogu produljiti i pripremom hrane po tradicionalnim receptima s dodatkom paprike kao ključnog začina;
  • kao suvenir koji Baranjci i Slavonci mogu ponijeti kad idu u posjet prijateljima ili poslovnim partnerima;
  • kao dio poklon-paketa za poslovne partnere i suradnike povodom obilježavanja prigodnih datuma ili u znak zahvalnosti za uspješnu suradnju.
Mljevena začinska paprika 'Baranjka'
'Baranjka ljuta'
Mljevena začinska paprika 'Baranjka'
'Baranjka slatka'
Mljevena začinska paprika 'Baranjka'
Slatka ili ljuta, ali jednako dobra

Mljevena začinska paprika "Baranjka" proizvod je s imenom i žigom zaštićenim pri Zavodu za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske.

Udruženje "Baranja" iz Bilja, zajedno s brojnim partnerima i malim proizvođačima, posljednjih nekoliko godina radi na povećanju proizvodnje mljevene začinske paprike kao visokokvalitetnog, financijski isplativog i regionalno prepoznatljivog proizvoda. Model kako se razvija proizvodnja začinske paprike je socijalno poduzetništvo, koje doprinosi razvoju održive lokalne ekonomije ruralnih područja i malih domaćih proizvođača. Taj kvalitetni domaći suvenir, proizveden od visokokvalitetne sirovine prerađene u finalni proizvod, doprinosi poboljšanju turističke ponude i stvara pretpostavke za povećanje prihoda, i to kako pojedinca tako i cijele zajednice.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok