MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 02. 06. 2011.

Deseta Kulinijada u Jagodnjaku

Kulinijada 2011. godine
81 takmičarski uzorak

U četvrtak, 2. VII. 2011. godine, na Spasovdan, u prostorijama Poljoprivredne zadruge (PZ) "Naše selo", održana je deseta po redu Kulinijada u Jagodnjaku. Od 81 takmičarskog uzorka najboljim je ocijenjen kulin Josipa Stiplošeka iz Darde, a drugi i treći bili su kulini Milorada Stojkovića i Dragana Novakovića iz Jagodnjaka. Dodijeljeno je i više srebrnih i brončanih medalja. Svim takmičarima uručene su zahvalnice, a pobjednicima vrijedne nagrade.

Dok je trajalo izlaganje i ocjenjivanje ukusnih kulina, "Zlatna žena" iz Bolmana, Udruga građana "Tea" iz Bijelog Brda i Mirovna grupa Oaza priredile su prodajne izložbe svojih proizvoda. "Oazin" su štand aranžirale Jelena Opačić-Matijević i Vesna Nedić.

Uz takmičarski dio, posjetiocima Kulinijade ponuđen je i bogat zabavni program. Priređene su etnoizložba i izložba slika s Likovne kolonije "Petar Dobrović", koja se od 2004. svake godina održava u Dardi. Ulicama Jagodnjaka i u dvorištu PZ "Naše selo" konjanici su pokazivali svoje jahačke vještine, a kočijaši svoje zaprege i konje, dok su u kulturno-umjetničkom programu igrači folklorne sekcije jagodnjačkog pododbora SKD-a "Prosvjeta", KUD-a "Čardaš" iz Suze i KUD-a "Branko Radičević" iz Darde te svirači iz Udruge ljubitelja tamburice "Baranjski biseri" iz Kneževih Vinograda izmamili aplauze mnogobrojne publike.

Kulinijada 2011. godine
Razgledanje izloženih kulina
Kulinijada 2011. godine
Konzumiranje takmičarskih kulina

Desetu Kulinijadu, koja je vjerojatno bila posjećenija od svih drugih manifestacija u Jagodnjaku, održanih čak i u vrijeme kad je Jagodnjak imao više stanovnika nego danas, organizirala je Poljoprivredna zadruga "Naše selo", a suorganizatori su bili Turistička zajednica Baranje, Udruga proizvođača kulena "Baranjski kulen" i Općina Jagodnjak.

Kulinijada 2011. godine
Župan Vladimir Šišljagić na 'Oazinom' štandu
Kulinijada 2011. godine
Štand MG 'Oaza': Jelena, Stana Nemet, Vesna

Neposredno prije početka Kulenijade, ispijanjem vode u Osnovnoj školi Jagodnjak, u prisustvu slavonsko-baranjskog župana Vladimira Šišljagića, simbolički je puštena u rad vodoopskrbna mreža u Jagodnjaku. Uz župana Šišljagića, na Kulinijadi su bili čelnici SDSS-a Vojislav Stanimirović i Mile Horvat, načelnici i gradonačelnici općina i gradova u Baranji i šire te brojni slavonsko-baranjski privrednici, poduzetnici i političari.

Kulinijada 2011. godine
Udruga građana 'Tea' Bijelo Brdo
Kulinijada 2011. godine
'Zlatna žena' (Bolman)

 

 (Slike s Kulinijade mogu se vidjeti ovdje i ovdje.)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok