MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 15. 10. 2019.

Koncert zborskog pjevanja u Domu za starije

'Martinus' i 'BelAmi''Martinus' i 'BelAmi'U utorak, 15. X. 2019. godine, s početkom u 17 sati, u dnevnom boravku Doma za starije i nemoćne osobe Beli Manastir, održan je koncert zborskog pjevanja za štićenike toga doma. Koncert je organizirala "Matica umirovljenika Grada Beli Manastir", a zajednički su nastupili belomanastirski Pjevački zbor "Martinus" i nekoliko članova belišćanskog Muškog pjevačkog društva "BelAmi".

Koncert je vodila i zborove na klavijaturama pratila magistra glazbene pedagogije Aleksandra Čeliković Cvidrak iz Belišća, porijeklom Baranjka. Koncert je održan povodom Međunarodnog dana starijih osoba, koji se obilježava od 1991. godine svakog prvog listopada. Pjevački zbor "Martinus" djeluje pri Matici umirovljenika, a njegove članice većinom su pripadnice treće životne dobi.

Pred pedesetak domskih štićenika (od ukupno 175 koliko ih u Domu živi) zborovi su zajednički otpjevali šest pjesama: "Jedna je Hrvatska", "Az a szép, az a szép", "Mene majka…", "La musica di notte", "Veseljaci smo mi" i "Kukavica (U gaju tom)". Sve izvedbe popraćene su snažnim aplauzima. Domska radna terapeutkinja Marija Horvat, u ime domskih štićenika, zahvalila se na koncertu i pozvala zborove da im uskoro ponovo dođu. A štićenici su se ovaj put okupili u velikom broju i puno ranije nego što je nastup počeo.Štićenici Doma za starije i nemoćne Beli ManastirŠtićenici Doma za starije i nemoćne Beli Manastir

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok