MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 20. 03. 2010.

65. godišnjica Bolmanske bitke

Bolmanski spomenik
Polaganje vijenaca na Bolmanskom spomeniku

U subotu, 20. III. 2010. godine, u Bolmanu je obilježena 65. godišnjica Bolmanske bitke, koja je vođena od 6. do 21. III. 1945. godine i na koju podsjeća Bolmanski spomenik uz državnu cestu D517 (Beli Manastir – Belišće). Tom su prilikom na Bolmanski spomenik te na spomenike u centru Bolmana (ispred Poljoprivredne zadruge) i(li) na groblju u Baranjskom Petrovom Selu vijence položili predstavnici Općine Jagodnjak, Grada Belog Manastira te antifašističkih organizacija iz Baranje, Slavonije i Vojvodine. U ime Općine Jagodnjak vijence su i na Bolmanski spomenik i na spomen-grobnicu u centru Bolmana položili Radovan Stojanović, načelnik Anđelko Balaban i Vlade Stajević, jedini još živi Bolmanac učesnik Bolmanske bitke.

 Nakon polaganja vijenaca za pristigle delegacije i druge goste u bolmanskom Domu kulture organiziran je kulturno-umjetnički program, na kome je učestvovao belomanastirski SKUD "Jovan Lazić", te ručak, koji su pripremile vrijedne članice bolmanske "Zlatne žene".

Bolmanski spomenik: Delegacija Općine JagodnjakBolmanski spomenik: Delegacija Općine Jagodnjak

 Spomen-grobnica u Bolmanu: Delegacija Općine JagodnjakSpomen-grobnica u Bolmanu: Delegacija Općine Jagodnjak

 Članice bolmanske Zlatne žene ...Članice bolmanske Zlatne žene ...

...dočekuju goste na proslavi godišnjice Bolmanske bitke...dočekuju goste na proslavi godišnjice Bolmanske bitke

Pročitano 1942 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok