MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 12. 07. 2020.

Bolmansko Petrovo u doba korone

Šatri s igračkama više nego ikadŠatri s igračkama više nego ikad

(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje, ovdje-BaranjaMedija-1, ovdje-BaranjaMedija-2 i ovdje-Baranjainfo)

U nedjelju, 12. VII. 2020. godine, u Bolmanu je – prema stoljetnoj tradiciji – obilježena crkvena slava ili kermenc – Petrovo. Vjerski dio organizirali su Srpska pravoslavna crkvena opština Bolman i mjesni paroh Srđan Trajković, a ostalo Općina Jagodnjak i njezin načelnik Stevo Mlinarević.

Ni ove godine, unatoč sve težoj epidemiološkoj situaciji, Petrovo nije prošlo bez velikog i malog ringišpila, bez bezbrojnih šatri s igračkama, kojih je – čini se – bilo više nego ikad, te bez raznih drugih zabavnih sadržaja za djece, uključujući čak i ponija za jahanje.

Općina se pak pobrinula da proslava završi besplatnim čobancem za sve i svirkom osječkog "Cash Banda", što se održavalo na širokom prostoru dječjeg igrališta iza Doma kulture. Atmosfera i čobanac bili su dobri, a muzička čarolija prestala je u ponoć, kad su na snagu stupile nove protuepidemiološke mjere. Tako je proslavljeno bolmansko Petrovo godine 2020. u doba – korone.

(Video: "Cash Band";
snimio: Rajko Cicak)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok