MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 11. 08. 2019.

"Oazine" dnevne aktivnosti – ponekad četvrtkom

Klara, Dubravka i Marija igraju "Rummy"Klara, Dubravka i Marija igraju "Rummy"U svibnju 2019. godine završio je "Oazin" projekt "Dostojanstveno starenje III", kojega je financiralo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. U okviru toga projekta u "Oazinom" dnevnom boravku održavale su se dnevne aktivnosti namijenjene osobama starije životne dobi. I sām "Oazin" dnevni boravak obnovljen je zahvaljujući jednokratnoj potpori istog ministarstva.

Dijana i Vili u 'Oazinom' dnevnom boravkuDijana i Vili u 'Oazinom' dnevnom boravkuSrijeda i četvrtak bili su rezervirani za korisnice i ponekog korisnika koji su se željeli družiti kroz razne dnevne aktivnosti: druženje uz priču, poneko predavanje, igranje društvenih igara, heklanje, štrikanje, besplatan internet, pomoć pri služenje kompjuterima, pametnim telefonima ili tabletima... Zapravo svim onim što je korisnicima zanimljivo.

No, bez obzira što je projekt završio, neke "Oazine" korisnice i dalje se sastaju. Prije je to bilo srijedom i četvrtkom, a sad je ostala samo ekipa koja se sastaje četvrtkom i to kad su sve u Belom Manastiru. Dubravka, Greta, Klara i Mara bile su standardna ekipa koja je igrala "Rummy". Međutim, Mara je otišla u Francusku čuvati unučiće. Klara je mjesec dana bila u Rijeci i čuvala svoje unučiće, tako da su ostale još dvije učesnice, a "Oazina" zaposlenica uskakala je kao treća igračica. Potom je Dubravka otišla za Njemačku, ali se Klara vratila, tako da sadašnja dvočlana ekipa pokušava naći bar još jednu zainteresiranu korisnicu, makar za ljetni period.

Redoviti gosti "Oazinog" dnevnog boravka su i Dijana i Vili iz Popovca. Kud god pođu, "Oaza" im je usput. Tu provedu "par sati": odu malo na internet, pregledaju poštu i sl. Kažu da im je "Oaza" – prozor u svijet.

Pročitano 174 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok