MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 02. 11. 2018.

"Oazine" dnevne aktivnosti (Jelena; X/2018)

Dnevna aktivnost 3. X. 2018. - čitanje novinaDnevna aktivnost 3. X. 2018. - čitanje novinaU "Oazinom" dnevnom boravku održavano je tokom 10. mjeseca 2018. godine i u organizaciji Jelene Opačić-Matijević šest dnevnih aktivnosti u okviru projekta "Dostojanstveno starenje III", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Te aktivnosti namijenjene su osobama starije životne dobi.

Tokom tog mjeseca "Oaza" je svoje starije korisnice i po nekog korisnika navikavala da svakodnevno dolaze u "Oazin" dnevni boravak i da se tamo druže, razgovaraju, čitaju novine ili igraju društvene igrice, što je većina i rado prihvatila. Sve su korisnice igrale te igrice sa svojim unučićima, ali kad oni odrastu, igranje prestaje, a čovjek je mlad sve dok se – igra. Osim toga, uz igru se uvijek podijeli, na primjer, i kakav savjet o zdravlju i životu.

3. X. 2018. (srijeda) – 4 osobe + aktivistica Jelena

  • S obzirom da je vrijeme bilo čudno i neuobičajeno toplo i da se većina ljudi nije osjećala dobro, razgovaralo se o zdravlju, a čitale su se i novine.

Dnevna aktivnost 12. X. 2018. - 'Čovječe, glupiraj se'Dnevna aktivnost 12. X. 2018. - 'Čovječe, glupiraj se'10. X. 2018. (srijeda) – 6 osoba + aktivistica Jelena

  • Na druženju je bilo veselo, igrala se igra pogađanja zvana "Alias". Nakon sat vremena učesnici su se dogovorili da je dosta i da moraju više vježbati mozak te da će opet igrati istu igru. Nastavljen je i razgovor o zdravlju. Teta-Vera je svima izmjerila tlak pomoću konca, viska i "centimetra". Pokazalo se da je tlak vrlo precizno izmjeren, što je provjereno tlakomjerom. Korisnica Stela uskoro će postati baka pa su joj ostale korisnice pomagale savjetima oko kapice i papučica. Na koncu, malo se štrikalo, a malo i ukrašavalo.

12. X. 2018. (petak) – 5 osoba + aktivistica Jelena

  • Igrala se društvena igrica zvana "Čovječe, glupiraj se". Nakon prvog kruga, učesnici su se opustili. Bilo je smijeha, plača, skakutanja, pjevanja… svega što se u igrici tražilo. Novootkrivena su dva pjevačka talenta te jedan plesački i jedan glumački. Korisnica Katica odmah je upisana na folklor, Vida u glumačku sekciju, a Dubravka i Milka će biti prijavljene u emisiju "Nikad nije kasno" čim se odluče na to. Druženje je završilo pjesmom.

Dnevna aktivnost 17. X. 2018. - Jadranka, Milica i KaticaDnevna aktivnost 17. X. 2018. - Jadranka, Milica i Katica17. X. 2018. (srijede) – 3 osobe + aktivistica Jelena

  • Opet razgovor o zdravlju i gdje je bolje otići na operaciju, u Osijek ili u Vukovar. Korisnice su iznosile svoja iskustva.

24. X. 2018. (srijeda) – 2 osobe + aktivistica Jelena

  • Razgovaralo se o korištenju interneta i kompjutera. Neke korisnice su najavile da neko vrijeme neće dolaziti na dnevne aktivnosti. Počeli su, naime, dani slavā.

31. X. 2018. (srijeda) – 5 osoba + aktivistica Jelena

  • Igrala se društvena igra memori. Početak je bio težak, nikako zapamtiti gdje je koja kartica, pa su korisnice pomagale jedna drugoj. Drugi krug već je bio bolji.

Napomena: Na svakoj dnevnoj aktivnosti korisnicima je poslužena kava ili čaj, a druženja su bila vedra i vesela.

Pročitano 245 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok