MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 17. 08. 2017.

Rad "Oazinog" internet-kluba (VII/2017)

Internet-klub prije dječje radionice Internet-klub prije dječje radionice "Oazin" internet-klub radi i u ljetnim mjesecima, ali je korisnika u njemu nešto manje zbog velikih vrućina, odlazaka na kupanje ili zato što ih većina korisnika ima "pametne" telefone pa preko njih obavljaju sve što im je potrebno. Za one koji to još ne znaju, "Oazin" internet-klub u belomanastirskom Društvenom centru (Ulica J. Antala 3) otvoren je svakog radnog dana od 8 do 20 sati.

Ipak, prije dječjih radionica petkom od 18 do 20 sati, "Oazin" internet-klub napuni se mladim korisnicima, koji se prepuštaju onome što im nude kompjuteri i internet.

U proteklom mjesecu desetak ljudi došlo je u "Oazin" internet-klub isprintati avionske karte za Irsku, što je još jedan pokazatelj kako Beli Manastir i Baranju napušta sve više mladih ljudi.

U rujnu 2017. godine počinje besplatna informatička obuka za starije osobe preko "Oazinog" projekta "Dostojanstveno starenje – II", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Tada će Internet-klub biti puniji. Obuku će voditi "Oazin" aktivist Neno Radić, inženjer računarstva. Osim rada na računalima, Neno će ih naučiti kako koristiti i "pametne" telefone, kako bi i starije osobe išle ukorak s vremenom i modernom tehnologijom.

Pročitano 507 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok