MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 14. 06. 2017.

Druženje sa štićenicima Staračkog doma

Dora, Donka i Kristina kartaju tablićaDora, Donka i Kristina kartaju tablićaU srijedu, 14. VI. 2017. godine, od 16 do 17 sati, u Domu za starije i nemoćne osobe Beli Manastir (kojega Belomanastirci zovu "Starački dom"), a u sklopu "Oazinog" projekta "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba u Baranji", održano je druženje sa štićenicima tog Doma. U akciji su učestvovale "Oazine" aktivistice Jelena Opačić-Matijević i Stela Fabijan te tri volonterki: Donka Dvornić, Dora Fabijan i Kristina Gubić.

Iako je domska radna terapeutkinja Marija Horvat, s kojom se dogovaraju ovakva druženja, na godišnjem odmoru, obavijestila je domske štićenike da će "Oazine" volonterke doći na druženje. U domskom dnevnom boravku štićenika je bilo malo manje nego inače jer je vani bio prekrasan dan te ih je puno bilo u dvorištu, a jedna baka u kolicima čitala je knjigu.

Druženje je prošlo u razgovorima i igranju "čovječe, ne ljuti se" i kartanju tablića. Štićenici su se zabavili, a volonterka Kristina naučila je kartati tablića. Lijepo vrijeme utjecalo je i na manji broj "Oazinih" volonterki, budući da treba obaviti mnogobrojne poslove u kućama, dvorištima i baštama.

Jelena u ćaskanju sa štićenicama Doma za starijeJelena u ćaskanju sa štićenicama Doma za starijeProjekt "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba u Baranji" financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Pročitano 855 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok