MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 11. 09. 2009.

Povratak "Oazine" ekspedicije u Baranju

Povratak u Beli Manastir
Konačno stigosmo kući

Na "Oazinim" internetskim stranicama opisali smo put "Oazine" ekspedicije u Dramalj te boravak i aktivnosti u Dramlju (o čemu smo objavili 8 članaka, koji se mogu pročitati ovdje: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8). Na kraju nam je preostalo da opišemo i povratak u Baranju te da s još nekoliko fotogalerija pokažemo kako je sve to bilo.
Boravak "Oazinih" aktivistica i korisnica projekta "Pomoć nezaposlenim ženama iznad 37 godina" u baranjskom odmaralištu u Dramlju završio se u petak, 11. IX. 2009. godine, u 9 sati i 15 minuta, kad su autobusom orahovačkog "Ortrana" krenule kući u Baranju.

 

Povratak u Beli Manastir
Za zajedničko slikanje nije bilo vremena

Vremenske prilike (oblačno, a na momente i kišno) bile su idealne za putovanje pa je put je bio ugodan, a  i prilično brz jer se u Beli Manastir, uz dva stajanja da bi se "popušile dvije cigarete", stiglo već u 3 sata poslijepodne. "Oazine" aktivistice pripremile su  lanč-pakete za put tako da se korisnice nisu morale brinuti za jelo i piće.

 

U Belom Manastiru, u ulici između Doma zdravlja i Nastavno-sportske dvorane, putnice su nestrpljivo čekali muževi, djeca i rođaci. Kad je autobus stao, svaka je žena - puna utisaka, novih prijateljstava i zanimljivih dogodovština - pojurila osobama koje su je čekale. Zato se nije moglo udovoljiti želji našeg fotoreportera da ponovo slika sve žene, kao što ih je slikao (doduše njih 24 jer su dvije ostale u autobusu) i kad su kretale u Dramalj. Zato objavljujemo samo slike na kojima se vidi iskrcavanje iz autobusa, kupljenje prtljaga i žuran odlazak – kućama.

 

Povratak u Beli Manastir
Brzo pokupimo stvari ...
Povratak u Beli Manastir
... i pravac kuća!

Na koncu, evo i popisa korisnica koje su bile u Dramlju: Irena Borić, Vida Branković (Bolman), Jelisavka Brnjevarac, Rožika Budimir, Ljubica Buha, Ilonka Ćopić, Stanislava Horvat, Radmila Jorgić (Jagodnjak), Milka Kodila, Roksanda Kostić, Dragica Kovačević (Bolman), Magdalena Nikolić, Nevenka Perković, Slađana Milašinović, Sanja Nuspahić, Katica Stupar, Ljiljana Svet, Nada Tenjeri, Savica Vujatović i Snežana Vuković.

 

Pročitano 1176 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok