MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 20. 10. 2016.

Informatička obuka za drugu grupu starijih osoba

Godine nisu prepreka u korištenju kompjuteraGodine nisu prepreka u korištenju kompjuteraU ponedjeljak, 3. X. 2016. godine, Mirovna grupa Oaza započela je s informatičkom obukom druge grupe osoba starijih od 60 godina. Obuka se održava u sklopu projekta "Dostojanstveno starenje" i to dva puta tjedno: ponedjeljkom i četvrtkom od 9 do 11 sati. Predavač je inženjer računarstva Neno Radić, a projekt financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Obuku pohađa sedam zainteresiranih građana: Josip Bartolić, Slavica Bartolić, Franciška Drgalić, Đurđica Folk, Ružica Joh, Ana Palagyi i Mladen Peulić.

Program obuke specijalno je prilagođen osobama starije životne dobi, a prvo predavanje bilo je posvećeno upoznavanju s računalom i kako se koriste tipkovnica i miš. Polaznici su se na sljedećim satima upoznali s operativnim sustavom Windows te s osnovama programa za crtanje i pisanje. Također su se naučili koristiti internet-preglednikom, potom kako se na Googleu pretražuju pojmovi i kako se koriste Googleove mape te su svi polaznici otvorili svoje e-adrese.

Pročitano 845 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok