MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 09. 05. 2016.

Druženje osoba treće životne dobi

Marija, Milanka, Vesna i BorislavaMarija, Milanka, Vesna i BorislavaU ponedjeljak, 9. V. 2016. godine, u popodnevnim satima, u Belom Manastiru održano je druženje osoba treće životne dobi na kome su bile Marija, Milanka i Borislava te organizatorica druženja "Oazina" aktivistica Vesna. Takva druženja "Oazine" aktivistice organiziraju u okviru projekta "Dostojanstveno starenje", kojega od travnja 2016. godine financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

A druženja će biti kako u belomanastirskim domovima za stare osobe, tako i u kućama i stanovima osoba treće životne dobi, koje često žive same pa su željne posjeta i razgovora.

Skupilo se, dakle, malo žensko društvo i planirano jednosatno druženja pretvorilo se u trosatnu ugodnu sjedjeljku, koja je brzo prošla u razgovoru, šalama i sjećanjima na prošle dane. Uz kolače i sokove, razgovaralo se o minulim vremenima, koja su bila ispunjena lijepim, a ponekad i teškim događanjima i koja su bila egzistencijalno sigurnija i lakša za život, rad, izlaske i stvaranje porodice od ovih turbulentnih današnjih vremena.

A da bi se ilustriralo kako je nekada bilo, izvukle su se i slike iz toga doba kao podsjećanje na osobe koje zajedno poznaju. Na kraju su učesnice druženja zaključile da, iako blizu stanuju (a u Belom Manastiru sve je "blizu"), u takvom sastavu nikad nisu bile zajedno. I odlučile su da nastave druženje te da se sastanu barem – jednom mjesečno.

Pročitano 1040 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok