MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 13. 02. 2015.

Izrada Gargamela za Dječji pokladni karneval

Gargamel kao fašnik na Pokladnom karnevaluGargamel kao fašnik na Pokladnom karnevalu(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Ove godine izbor Turističke zajednice Baranje za izradu fašnika za Dječji pokladni karneval pao je na Mirovnu grupu Oaza, udrugu u čijem je tavanskom prostoru – rekli bismo baš na prikladnom mjestu – nastao ovogodišnji fašnik: zločesti Gargamel. Kad je stigla ponuda za izradu toga lika, svi smo se zapitali: zašto baš on, zašto npr. ne neki političar? Stigao je i odgovor: pošto je to Dječji pokladni karneval, karnevalski negativac trebao bi biti djeci blizak i poznat. Nije da im političari baš nisu poznati, ali... Gargamel je pobijedio.

I "Oazine" aktivistice Ana, Jelena i Stela krenule su u akciju izrade. To im i nije teško palo jer su kreativne, a bila im je dostupna i bogata "Oazina" burza odjeće i obuće. Za tili čas napravile su šemu i počele kopati po odjevnim stvarima: crni komadi odjeće poslužili su za izradu poznate Gargamelove halje, žrtvovale su rukave jedne crvene majice za izradu njegovih nezaboravnih nogu i krenule u potragu za prikladnim komadom za izradu Gargamelovog specifičnog lica, na kome dominiraju tamne obrve, zloslutne oči, povijen nos i usta s ponekim zubom. Na kraju su došle i zakrpe na halji kao simboli naše svakodnevicu.

Dok se izrađivao Gargamel, tri "Oazine" "kreatorke" dobro su se zabavile. A tek kad su na kraju stigla djeca iz "Oazine" dječje radionice i slamom počela puniti Gargamelovo tijelo, nastalo je veselje, cika i smijeh, a pojavio se i ponos da će baš njihovih ruku djelo biti u centru pozornosti na pokladnoj pozornici u Nastavno-sportskoj dvorani. I bio je do trenutka dok ga učenici Druge srednje škole svojom optužnicom nisu gadno optužili i primjereno kaznili.

Pročitano 1370 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok