MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 28. 10. 2014.

Riječ-dvije o ASB-u

Logo ASB-aLogo ASB-aU člancima o provedbi "Oazinog" projekta "Unapređenje pružanja socijalnih usluga starijim i nemoćnim osobama Grada Belog Manastira", a koji se mogu dobiti preko taga *IRIS, spominje se njemačka organizacija Arbeiter-Samariter-Bund (ASB). Iz časopisa "Građevinar", 53 (2001) 3, prenosimo osnovne informacije o toj organizaciji.

Arbeiter-Samariter-Bund (radnički samaritanski savez), poznatiji po njemačkoj kratici ASB, utemeljen je 1888. godine. Ta neprofitna i nevladina organizacija pruža pomoć u brojnim nesrećama u Njemačkoj i u inozemstvu. Glavni je ured smješten u Kölnu, organizacija ima više od 850.000 članova i pripada među najveće i najuglednije članove Samaritanske međunarodne organizacije (SAINT).

U brojnim akcijama u inozemstvu ASB pomaže prognanicima i izbjeglicama te pokušava ukloniti posljedice ekonomskih kriza, elementarnih nepogoda i ratova. Naime, po procjenama Ujedinjenih nacija svaki peti stanovnik na svijetu živi u siromaštvu. Ujedno svake godine približno milijun ljudi kreće sa siromašnog juga prema industrijaliziranim zemljama sjevera, što posebno potiču brojne nesreće koje te krajeve pogađaju. Stoga ASB pokušava pomoći stradalnicima da nastave živjeti u svojim sredinama i da žive život dostojan čovjeka.

Glavne su mu akcije danas – u većem se broju slučajeva radi o pomoći u hrani, odjeći i lijekovima – u sljedećim zemljama: Azerbajdžanu, Gruziji, Rusiji, Bjelorusiji, Iraku, Bosni i Hercegovini itd. U tim akcijama pomoći pomažu im razne tvrtke i pokrajinske vlade iz Njemačke te države iz Europske Unije.

(Izvor: casopis-gradjevinar.hr)

Pročitano 1412 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok