MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 16. 11. 2013.

"Tri puta Bog pomaže" u Belom Manastiru

Urnebesna komedija HBKUD-a 'Lemeš'Urnebesna komedija HBKUD-a 'Lemeš'(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje i ovdje)

U subotu, 16. XI. 2013. godine, održana je peta po redu "Europska noć kazališta", u kojoj je učestvovalo devet europskih zemalja: Austrija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Češka, Hrvatska, Slovačka, Slovenija i Srbija.

U Hrvatskoj je ta manifestacija održana pod imenom "Noć kazališta 2013". U njoj su učestvovale 94 hrvatske institucije, na 69 lokacija, u 38 gradova, sa 133 izvedbe i 60-ak popratnih programa. Prve izvedbe počele su već u 10 sati prijepodne u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka i u Maloj sceni u Zagrebu, a posljednja predstava započela je u Gradskom kazalištu Jastrebarsko u 23,59 sati.

Najveća balkanska vidjelica DžaziraNajveća balkanska vidjelica Džazira"Noć kazališta" u Belom Manastiru organiziralo je agilno Gradsko kazalište Beli Manastir. Prvo je, s početkom u 18 sati, održan folklorni koncert nazvan Susreti reproduktivnih ansambala Osječko-baranjske županije "U jesen si, Baranjo, lipa", na kome su nastupili HKUD Beli Manastir i njegovi gosti.

Potom je, s početkom u "pola devet" uveče, prikazana urnebesna komedija "Tri puta Bog pomaže" u izvedbi dramske sekcije Hrvatsko-bunjevačkog kulturno-umjetničkog društva (HBKUD) "Lemeš" iz bačkog naselja Svetozar Miletić. Predstava po tekstu MarjanaKiša, izvedena na bunjevačkom dijalektu, dobro je nasmijala okupljenu publiku.

Nakon predstave, kao popratni program, u predvorju belomanastirskog kina organizirana je izložba miniopusa kazališnih fotografija s nazivom "Kazalište i mi u njemu", uz humoristični nastup "najveće balkanske vidjelice Džazire", koju je vrlo uspješno (od)glumio Nebojša Šimić.

Pročitano 2203 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok