MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 08. 11. 2013.

Stara Pazova: "Na kavu sa susjedom"

Predstavljanje potencijala Stare PazovePredstavljanje potencijala Stare Pazove(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 8. XI. 2013. godine, u Staroj Pazovi (Srbija) nastavljena je projektna aktivnost pod nazivom "Na kavu sa susjedom" u okviru projekta "Podrška umrežavanju i europskoj suradnji gradova i općina". Taj prekogranični projekt, o kome smo već izvještavali ovdje, ovdje, ovdje, ovdje i ovdje, financira Europska Unija, a provode ga Agencija lokalne demokracije iz Osijeka i Centar lokalne demokratije iz Subotice. Cilj aktivnosti "Na kavu sa susjedom", kojoj je prisustvovala i Oazina" aktivistica Ana Jeličić, povezivanje je i upoznavanje svih dvanaest uključenih općina i gradova iz Hrvatske i Srbije radi lakšeg povlačenja sredstava iz EU.

Domaćin je ovoga puta bila Opština Stara Pazova. Smještena na sjeveroistoku Srema, između dva velika grada (Beograda i Novog Sada), s dvije autoceste koje njome prolaze, općina je pogodna za ekonomski i drugi razvoj. Grad Stara Pazova kao sjedište općine ima oko 19.000 stanovnika, s tri velike popunjene industrijske zone, a četvrta je u izgradnji. Zato je Opština Stara Pazova, prema riječima predsjednika općine Đorđa Radinovića, druga najrazvijenija općina regije.

Potencijale općine i grada gostima su predstavile predstavnica Turističke organizacije i načelnica Odeljenja za privredu Suzana Ilić,. Primjere dobre prakse su pak predstavile načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Milka Simić i Tanja Todorović, direktorica Škole za osnovno i srednje obrazovanje (ŠOSO) "Anton Skala" djece sa smetnjama u razvoju i osoba s invaliditetom.

Nakon toga upriličen je obilazak Nacionalne kuće fudbala, impozantnog sportskog kompleksa Fudbalskog saveza Srbije, gdje se skup i odvijao. Na kraju su domaćini gostima organizirali domjenak i druženje u zgradi Opštine.

Pročitano 1290 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok