MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 14. 06. 2013.

Prekogranični seminar u Vukovaru i Osijeku

Seminar iz projekta 'Podrška umrežavanju i europskoj suradnji gradova i općina' Seminar iz projekta 'Podrška umrežavanju i europskoj suradnji gradova i općina' U četvrtak i petak, 13. i 14. VI. 2013. godine, u vukovarskom hotelu "Lav" i na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku, održan je dvodnevni seminar pod nazivom "EU politike: novi okvir za suradnju lokalnih vlasti i organizacija civilnoga društva", a u sklopu projekta "Podrška umrežavanju i europskoj suradnji gradova i općina", koga financira Europska Unije. Nositelj projekta u Hrvatskoj je Agencija lokalne demokracije (ALD) iz Osijeka, a u Srbiji Centar lokalne demokratije (CLD) iz Subotice.

Na seminaru su bili predstavnici Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije te predstavnici Bačkog i Sremskog okruga iz Srbije. Grad Beli Manastir predstavljali su zamjenici gradonačelnika Zoran Kranjčec i Marko Bogatić, a Mirovnu grupu Oaza Ana Jeličić. Seminar, čiji je cilj potaknuti umrežavanje lokalnih zajednica na regionalnoj i europskoj razini radi lakšeg povlačenja sredstava iz EU, samo je jedan u nizu seminara koji su predviđeni projektom i već su održani u Novom Sadu, Osijeku i Apatinu.

Nakon uvodnih riječi MiljenkaTurniškog, direktora ALD-a, i predstavnice Grada Vukovara, uslijedio je radni dio s tri teme:

1) "Europska strategija za pametan, održiv i uključiv rast", koju je držala Kornelija Mlinarević, zamjenica direktora Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje d.o.o.;

2) "Socijalna politika Europske unije", koju je predstavio neovisni stručnjak iz Nizozemske Albert van der Linde;

3) "Europska politika zaštite okoliša", koju je predstavila okolišna novinarka i neovisna konzultantica Ljiljanka Mitoš Svoboda.

Sve tri teme bile su jako zanimljive. Učesnici seminara su se aktivno uključivali u rasprave i imali razna pitanja, tako da je vrijeme brzo prošlo, a nastavak je uslijedio sutradan na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku.

Seminari te vrste dobra su prilika za međusobno upoznavanje, stvaranje kontakata i pronalaženje partnera za dalju suradnju u ostvarenju gore navedenog cilja. Mada partnerski ugovori još nisu potpisani, uslijedili su neki pozivi za susrete i viđenja na Grahijadi u Belom Manastiru, kao i na Fišijadi u Apatinu - Sonti. Za početak, dosta!

(Opširnije na poslovni.hr, odakle posuđujemo i fotografiju)

Pročitano 1463 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok